Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern CryptoJoker-virus (Veiledning for fjerning)

av Alice Woods - - | Type: Stjele programmer

Vi har nylig blitt informert om en ny ransomware kalt CryptoJoker. La oss minne deg på at ransomware er et skadelig virus som normalt spres via infiserte e-poster. Dersom du mistenker at du har blitt infisert av dette viruset eller dersom du ønsker å finne informasjon om de nyeste datavirusene og lære hvordan du kan forhindre slike nettangrep bør du lese denne artikkelen.

Hvordan fungerer CryptoJoker ransomware?

CryptoJoker angriper offerets datamaskin og prøver deretter å kryptere spesifikke filer på PC-en. Etter det vi vet er CryptoJoker ute etter å infisere filer med endelsene .txt, .docx, .doc, .xls, .pdf, .java, .jpeg, .sql, .db, .docm, .odt, .csv, .xlsb, .xlsm, .aspx, .html, .psd, .pptx, .mdb, .sln, .xlsx og mange flere. CryptoJoker krypterer disse filene ved hjelp av krypteringsalgoritmen AES-256. Etter at filene blir krypterte legger dette ransomware-programmet til en .crjoker-endelse til filnavnet. Dersom du har oppdaget at filene dine har endret navnet sitt bør du umiddelbart gjøre noe for å stoppe dette skadelige viruset! For å gjøre dette anbefaler vi på det sterkeste at du benytter et vel ansett antimalware-program, for eksempel ReimageIntego

Vær oppmerksom på at så snart CryptoJoker krypterer filene dine, vil du ikke lenger vil få tilgang til dem. CryptoJoker etterlater meldinger i .txt eller .html-dokumenter plassert i mappene der de krypterte filene er lagret. Disse meldingene sier at de personlige dataene er krypterte, og at brukeren må kontakte utviklerne av CryptoJoker via e-post dersom de ønsker å gjenvinne filene sine.

Write to us at mail: [email protected]

Spare mails: [email protected] or [email protected]

Instructions for payment will be sent in the opposite letter.

Som du kan se krever denne datatrusselen at brukeren betaler en løsesum for å få tilbake de krypterte filene. Overraskende nok krever ikke denne PC-trusselen et bestemt pengebeløp, noe som antyder at de nettkriminelle er åpne for forhandlinger. Sikkerhetseksperter advarer imidlertid mot å betale løsesummen ettersom det ikke finnes noen garanti for at du får tilbake filene dine. Det er dessuten verdt å tenke på om du ønsker å støtte nettkriminelle slik at de kan fortsette aktivitetene sine.

Malicious CryptoJoker virus took control over computer files

Hvordan infiserer CryptoJoker datamaskiner?

I de fleste tilfeller blir CryptoJoker og andre ransomware-virus distribuert via skadelige e-postvedlegg. Ransomware spres som trojanere – først og fremst later disse virusene til å være trygge filer slik at de kan overbevise brukeren til å laste dem ned og åpne dem. Ifølge undersøkelsene våre spres CryptoJoker-viruset som en PDF-fil. Du kan imidlertid også infisere datamaskinen din med dette viruset ved å bla gjennom usikre nettsider eller klikke på skadelige lenker. Vi har noen tips til hvordan du kan unngå å installere CryptoJoker ransomware:

 • Ikke bla gjennom mistenkelige nettkilder – det er en mulighet for at du kan komme til å klikke på en infisert lenke og laste ned en datatrussel uten å være klar over det.
 • ALDRI åpne e-poster og vedlegg fra avsendere du ikke kjenner til. Du bør dessuten ikke åpne e-poster som ser mistenkelige ut, fordi noen virus har en tendens til å ta over offerets e-post og videresende de infiserte meldingene vil offerets kontakter.
 • Vær forsiktig ved installasjon av programvare. Noen programmer har en tendens til å promotere tredjeparts programvare på en indirekte måte, så du må være forsiktig når du installere dem. Velg enten avansert eller tilpasset installasjon og velg bort eventuelle mistenkelige eller ukjente vedlegg.

Dersom du allerede er infisert av CryptoJoker-viruset bør du fortsette til neste side for å finne ut hvordan du kan fjerne det manuelt.

Ulike alternativer for å fjerne dette viruset:

Du kan slette CryptoJoker malware på egenhånd ved å bruke retningslinjene for fjerning som vi har laget for deg. Du finner disse instruksjonene nedenfor artikkelen. Det er imidlertid bedre å avinstallere CryptoJoker-viruset ved å laste ned et antimalware-program og la det skanne systemet ditt nøye. En slik programvare kan oppdage alle ondsinnede filer og fjerne dem.

Er det mulig å få filene tilbake?

For øyeblikket finnes det ingen dokumenterte metoder for å fullstendig gjennopprette de tapte filene med mindre du har sikkerhetskopier. Du kan imidlertid prøve et av følgende verktøy for å gjenopprette filene – enkelte brukere sier at det har hjulpet:

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell CryptoJoker fjerningsguide for virus:

Fjern CryptoJoker ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne CryptoJoker

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned ReimageIntego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av CryptoJoker.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern CryptoJoker ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av CryptoJoker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av CryptoJoker er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot CryptoJoker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-cryptojoker-ransomware.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om CryptoJoker ransomware