Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern CryptoJoker-virus (Veiledning for fjerning)

av Alice Woods - - | Type: Stjele programmer

Vi har nylig blitt informert om en ny ransomware kalt CryptoJoker. La oss minne deg på at ransomware er et skadelig virus som normalt spres via infiserte e-poster. Dersom du mistenker at du har blitt infisert av dette viruset eller dersom du ønsker å finne informasjon om de nyeste datavirusene og lære hvordan du kan forhindre slike nettangrep bør du lese denne artikkelen.

Hvordan fungerer CryptoJoker ransomware?

CryptoJoker angriper offerets datamaskin og prøver deretter å kryptere spesifikke filer på PC-en. Etter det vi vet er CryptoJoker ute etter å infisere filer med endelsene .txt, .docx, .doc, .xls, .pdf, .java, .jpeg, .sql, .db, .docm, .odt, .csv, .xlsb, .xlsm, .aspx, .html, .psd, .pptx, .mdb, .sln, .xlsx og mange flere. CryptoJoker krypterer disse filene ved hjelp av krypteringsalgoritmen AES-256. Etter at filene blir krypterte legger dette ransomware-programmet til en .crjoker-endelse til filnavnet. Dersom du har oppdaget at filene dine har endret navnet sitt bør du umiddelbart gjøre noe for å stoppe dette skadelige viruset! For å gjøre dette anbefaler vi på det sterkeste at du benytter et vel ansett antimalware-program, for eksempel Reimage

Vær oppmerksom på at så snart CryptoJoker krypterer filene dine, vil du ikke lenger vil få tilgang til dem. CryptoJoker etterlater meldinger i .txt eller .html-dokumenter plassert i mappene der de krypterte filene er lagret. Disse meldingene sier at de personlige dataene er krypterte, og at brukeren må kontakte utviklerne av CryptoJoker via e-post dersom de ønsker å gjenvinne filene sine.

Write to us at mail: file987@sigaint.org

Spare mails: file9876@openmail.cc or file987@tutanota.com.

Instructions for payment will be sent in the opposite letter.

Som du kan se krever denne datatrusselen at brukeren betaler en løsesum for å få tilbake de krypterte filene. Overraskende nok krever ikke denne PC-trusselen et bestemt pengebeløp, noe som antyder at de nettkriminelle er åpne for forhandlinger. Sikkerhetseksperter advarer imidlertid mot å betale løsesummen ettersom det ikke finnes noen garanti for at du får tilbake filene dine. Det er dessuten verdt å tenke på om du ønsker å støtte nettkriminelle slik at de kan fortsette aktivitetene sine.

Malicious CryptoJoker virus took control over computer files

Hvordan infiserer CryptoJoker datamaskiner?

I de fleste tilfeller blir CryptoJoker og andre ransomware-virus distribuert via skadelige e-postvedlegg. Ransomware spres som trojanere – først og fremst later disse virusene til å være trygge filer slik at de kan overbevise brukeren til å laste dem ned og åpne dem. Ifølge undersøkelsene våre spres CryptoJoker-viruset som en PDF-fil. Du kan imidlertid også infisere datamaskinen din med dette viruset ved å bla gjennom usikre nettsider eller klikke på skadelige lenker. Vi har noen tips til hvordan du kan unngå å installere CryptoJoker ransomware:

 • Ikke bla gjennom mistenkelige nettkilder – det er en mulighet for at du kan komme til å klikke på en infisert lenke og laste ned en datatrussel uten å være klar over det.
 • ALDRI åpne e-poster og vedlegg fra avsendere du ikke kjenner til. Du bør dessuten ikke åpne e-poster som ser mistenkelige ut, fordi noen virus har en tendens til å ta over offerets e-post og videresende de infiserte meldingene vil offerets kontakter.
 • Vær forsiktig ved installasjon av programvare. Noen programmer har en tendens til å promotere tredjeparts programvare på en indirekte måte, så du må være forsiktig når du installere dem. Velg enten avansert eller tilpasset installasjon og velg bort eventuelle mistenkelige eller ukjente vedlegg.

Dersom du allerede er infisert av CryptoJoker-viruset bør du fortsette til neste side for å finne ut hvordan du kan fjerne det manuelt.

Ulike alternativer for å fjerne dette viruset:

Du kan slette CryptoJoker malware på egenhånd ved å bruke retningslinjene for fjerning som vi har laget for deg. Du finner disse instruksjonene nedenfor artikkelen. Det er imidlertid bedre å avinstallere CryptoJoker-viruset ved å laste ned et antimalware-program og la det skanne systemet ditt nøye. En slik programvare kan oppdage alle ondsinnede filer og fjerne dem.

Er det mulig å få filene tilbake?

For øyeblikket finnes det ingen dokumenterte metoder for å fullstendig gjennopprette de tapte filene med mindre du har sikkerhetskopier. Du kan imidlertid prøve et av følgende verktøy for å gjenopprette filene – enkelte brukere sier at det har hjulpet:

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell CryptoJoker fjerningsguide for virus:

Fjern CryptoJoker ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne CryptoJoker

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av CryptoJoker.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern CryptoJoker ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av CryptoJoker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av CryptoJoker er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot CryptoJoker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-cryptojoker-ransomware.html

Veiledning for sletting på andre språk