Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern CryptoHost-virus (Instruksjoner for fjerning av virus)

av Jake Doevan - - | Type: Stjele programmer

Hva bør jeg vite om CryptoHost-viruset?

CryptoHost-viruset, også kjent som Ransom:MSIL/Manamecrypt.A og Ransom_CRYPTOHOST.A tilhører en veldig ondsinnet gruppe av ransomvare-virus. Disse virusene inkluderer velkjente programmer som Locky virus, CryptoWall og Surprise virus, og kommer inn i offerets datamaskin uventet. Deretter skanner det systemet etter filer og låser disse med en veldig kompleks algoritme. Slike krypteringsteknikker brukes til og med i militæret, så å dekryptere filer som er krypterte med dette ransomware-viruset er nærmest umulig. Det har selvfølgelig vært tilfeller der dataeksperter har kommet opp med spesielle dekrypteringsverktøy og har hjulpet ofrene med å gjenvinne filer, men slike tilfeller er sjeldne. I de fleste tilfeller må ofrene rett og slett godta at de har mistet filene sine og fjerne viruset fra datamaskinen. Heldigvis krypterer ikke CryptoHost filene, men lager en kopi av offerets data i en passord-beskyttet RAR-fil i mappen C:\Users\[username]\AppData\Roaming. Sikkerhetseksperter trøster ofrene med at passordet til dette arkivet er relativt enkelt å finne, så det er sannsynlig at filene kan gjenopprettes. Passordet består av RAR-filnavnet og offerets innloggingsnavn.

Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at du bør fjerne CryptoHost-viruset fra datamaskinen din øyeblikkelig, uavhengig av om du klarer å dekryptere de låste dokumentene eller ikke. Vær oppmerksom på at selv de mest avanserte programmene som Reimage kan ha problemer med å fjerne dette viruset. Derfor må du sannsynligvis følge manuelle steg for fjerning av CryptoHost for å fjerne noe av programmets funksjonalitet, slik at jobben til antivirusprogrammet blir enklere.

An illustration of CryptoHost virus

Når CryptoHost infiltrerer offerets datamaskin skanner det etter filer. Hovedmålet til dette ransomware-programmet er videoer, lydfiler, bilder, arkiv og andre dokumenter. Så snart filene er krypterte legger viruset til en melding i mappen som inneholder de infiserte filene. I denne meldingen kreves offeret for 0,33 bitcoins eller $140 i løsepenger for gjenoppretting av filene. Det er selvfølgelig ikke tilrådelig å betale, ettersom du selv kan klare å dekryptere filene. Dessuten bør du ikke støtte utviklere av ondsinnede programmer. Den beste løsningen hvis du er infisert er å prøve å dekryptere dataene dine og fjerne CryptoHost fra datamaskinen øyeblikkelig.

Hvordan kan dette viruset infiltrere PC-en min?

Ulikt de fleste andre ransomware-programmer spres ikke CryptoHost via infiserte e-postvedlegg. Det sies å bli levert via en ny µTorrent-klient. Denne villedende distribusjonsstrategien er også veldig populær blant mindre skadelig malware som adware eller nettleserkaprere. Et potensielt uønsket program legges til mer populær programvare og installeres i det skjulte sammen med det. Nøkkelen til å unngå slik skjult installasjon er å velge avansert installasjon etter å ha lastet ned programvare til datamaskinen. Disse innstillingene gir deg muligheten til å overvåke hvilke ekstraprogrammer som buntes med programvaren du har lastet ned og hjelper deg med å unngå uønsket og potensielt skadelig innhold fra å komme inn i datamaskinen. Dersom mistenkelige programmer vises i løpet av installasjonen bør du avslutte prosessen og slette den upålitelige programvarepakken fra datamaskinen.

Fjerning av CryptoHost:

Dette ransomware-programmet prøver å forhindre at en rekke andre programmer kjører. Antivirus-programmer er intet unntak. CryptoHost kan prøve å blokkere programmer som inneholder følgende strenger:

anti virus, anti-virus, antivirus, avg, bitdefender, eset, mcafee, dr.web, f-secure, internet security, obfuscator, debugger, monitor, registry, system restore, kaspersky, norton, ad-aware, sophos, comodo, avira, bullguard, trend micro, eset, vipre, task manager, system configuration, registry editor, game, steam, lol, rune, facebook, instagram, youtube, vimeo, twitter, pinterest, tumblr, meetme, netflix, amazon, ebay, shop, origin

Dersom du oppdager at antivirus-programmet har problemer med å laste, bør du følge instruksjonene for fjerning av viruset nedenfor. Etter at du har fulgt de angitte stegene bør du skanne systemet med et pålitelig antivirus-verktøy for å sikre at alle viruskomponenter er fjernet fra systemet. Før du gjør dette er det nødvendig at du oppdaterer antivirus-programmet til nyeste versjon.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell CryptoHost fjerningsguide for virus:

Fjern CryptoHost ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne CryptoHost

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av CryptoHost.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern CryptoHost ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av CryptoHost. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av CryptoHost er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot CryptoHost og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-cryptohost-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk