Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Crypted-virus (Forbedret veiledning) - oppdatert Aug 2017

av Olivia Morelli - - | Type: Ransomware

Hvordan fungerer Crypted-viruset?

 Crypted ransomware commands to pay up

Crypted virus, som også er kjent som Crypted ransomware, er en skadelig datainfeksjon. Dette viruset kan installeres på et datasystem uten at brukeren er klar over det og starter den kjørbare filen neste gang brukeren starter den infiserte datamaskinen på nytt. Den kjørbare filen skanner hele datasystemet og søker etter filer med bestemte filendelser. Det rapporteres om at dette viruset ser etter lyd, video, musikk, bilder, dokumenter og andre viktige filer, og krypterer dem deretter ved hjelp av en krypteringsalgoritme. I tillegg legger det til filendelsen .crypted til filnavnet.

Viruset legger deretter til en melding i noen av mappene på datamaskinen. Denne forteller brukeren at filene er krypterte og at det må kjøpes en privat dekrypteringsnøkkel som kan brukes til å dekryptere filene. Akkurat som andre ransomware-trusler, krever Crypted-viruset at offeret bruker The Onion Router, eller TOR, og foretar betalingen i bitcoins.

Dersom du er et offer for ransomware-programmet Crypted anbefaler vi imidlertid ikke at du betaler løsesummen. Først og fremst kan du aldri vite hvorvidt de nettkriminelle faktisk kommer til å gi deg dekrypteringsnøkkelen eller om de bare er ute etter å stjele pengene dine. Dessuten bør du vurdere hvorvidt du ønsker å støtte nettkriminelle på denne måten. Jo mer løsepenger de samler inn jo mer motiverte blir de til å fortsette med svindleraktiviteten sine.

Det er dessverre nesten umulig å knekke krypteringsalgoritmen som ransomware-virus bruker. Det er derfor umulig å dekryptere filene uten dekrypteringsnøkkelen. Du kan imidlertid prøve følgende verktøy for dekryptering av filer – Photorec, R-Studio eller Kaspersky virus-fighting utilities.

Dersom du har opprettet en sikkerhetskopi av filene dine på forhånd og lagret denne på en ekstern disk kan du importere dem til datamaskinen. Du må imidlertid huske å fjerne Crypted fra systemet først. Vi foreslår at du skanner datasystemet med et vel ansett antimalware-verktøy – Reimage Reimage Cleaner Intego, og ser hvorvidt dette viruset har installert andre datatrusler på PC-en. Etter skanningen kan du fjerne alle oppdagede trusler med et enkelt klikk.

Crypted virusCrypted virus

Hvordan spres Crypted?

Crypted spres normalt via infiserte e-poster: nettkriminelle sender falske e-poster som inneholder vedlegg. Det er nødvendig å sjekke hvorvidt du kjenner til avsenderen av e-posten før du åpner vedleggene. Normalt prøver svindlere å late som at de leverer relevante dokumenter, for eksempel fakturaer, regninger og så videre. I tillegg bør du holde deg unna søppelmappen ettersom mange slike e-poster ikke kommer seg gjennom sikkerhetsfiltrene og ender opp her.

Du bør være oppmerksom når du blar gjennom nettsider ettersom nettkriminelle har en tendens til å spre ondsinnede filer og programmer ved å skjule villedende lenker på enkelte nettsider. Prøv å unngå å besøke mistenkelige nettsider og unngå å klikke på påtrengende popup-annonser eller bannere. Du bør dessuten unngå å laste ned filer fra usikre fildelingsnettverk. Du kan komme til å installere trojanske hester på datamaskinen din uten å være klar over det. Det rapporteres om at en trojaner kalt JS.Nemucod sprer dette ransomware-programmet, i tillegg til andre velkjente virus som Locky, Teslacrypt, KeRanger og andre.

Hvordan fjerne Crypted ransomware?

Fjerning av Crypted er vanskelig; ransomware er et komplisert og velkonstruert virus som skjuler komponentene sine langt inne i datasystemet. I tillegg kan komponenter til slike virus ha navn som høres trygge ut, noe som gjør dem vanskelig å identifisere. Derfor anbefaler vi at du installerer et profesjonelt verktøy for fjerning av malware og eliminerer alle programmer og prosesser som er tilknyttet det. Vi anbefaler at du bruker Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet vel ansett program for fjerning av malware. Dersom du ønsker å fjerne Crypted ransomware manuelt kan du følge disse stegene:

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Crypted fjerningsguide for virus:

Fjern Crypted ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Crypted

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Crypted.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Crypted ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Crypted. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av Crypted er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Crypted og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-crypted-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk


Din mening om Crypted virus