Alvorlighetsgrad:  
  (97/100)

Fjern Crypt0L0cker-virus (Instruksjoner for fjerning) - oppdateringer 2017

av Jake Doevan - - | Type: Ransomware

Hva er Crypt0L0cker-virus?

Crypt0L0cker-viruset er et skadelig ransomware-program som er programmert til å kryptere brukerens viktige filer som musikk, dokumenter, bilder og lignende. Etter å ha kryptert disse filene ber ransomware-programmet om en løsesum i bytte mot koden som trengs for å dekryptere de krypterte filene. Du bør ikke engang vurdere å foreta denne betalingen dersom du har sikkerhetskopier av de krypterte filene. Det kan imidlertid bli et alvorlig problem dersom du ikke har sikkerhetskopier fordi dekrypteringskoden er det eneste som kan hjelpe deg med å gjenopprette filene dine. Hvor mye må du betale for å få denne koden? Hackere har tidligere bedt om alt fra $50 til $100 for å gi denne koden til et offer, men nå blir ofre bedt om å betale alt fra $300 til $500. Dessverre er det ingen garanti for at du får den reelle koden som kan hjelpe deg med å dekryptere filene dine selv om du betaler. I tillegg er det på denne måten at hackere får muligheten til å starte utviklingen av andre ransomware-programmer og virus. Vi anbefaler derfor at du ikke betaler løsesummen. For øyeblikket er det kjent at denne trusselen først og fremst spres i Asia, Australia og Europa. Det er imidlertid ingen tvil om at PC-brukere fra andre deler av verden også kan bli infiserte. Dersom du er interessert i datamaskiner og sikkerhet vil du oppdage at Crypt0L0cker ligner veldig på ransomware-programmet Cryptolocker som har o-er i stedet for nuller i navnet. Det er imidlertid ingen vesentlig forskjell mellom disse virusene. Dersom du har begynt å se varsler fra Crypt0L0cker på datamaskinens skrivebord bør du skanne datamaskinen med et oppdatert antispware-program og fjerne ondsinnede filer. For å gjøre dette kan du bruke R-Studio eller Photorec. Vi må igjen legge til at vi ikke anbefaler at du betaler penger til utviklerne av dette ransomware-programmet.

Crypt0L0cker virusCrypt0L0cker-virus

Hvordan kan Crypt0L0cker infisere datamaskinen min?

Det er blitt rapportert av besøkende at dette ransomware-programmet for det meste spres via villedende e-postkampanjer som presenterer seg selv som varsler fra myndighetene. De kan se ut som bøter eller lignende varsler, så du bør alltid dobbeltsjekke alle e-poster som dukker opp i innboksen din. Dersom en melding inneholder mange skrive- og grammatikkfeil er det en stor mulighet for at e-posten er falsk. I tillegg bør du alltid sjekke avsenderen, og sende en e-post til ham/henne for å sørge for at det er legitimt dersom du er bekymret. I tillegg er det kjent at ransomware-virus er blitt spredt via falske annonser. Dersom en melding har oppstått på datamaskinen din ut av det blå og inneholder informasjon som er for god til å være sann, bør du ignorere det. Klikk på slike meldinger kan nemlig føre til infiltrering av virus som dette. Det er selvsagt vanskelig å gå glipp av det faktum at denne trusselen har infiltrert datamaskinen din ettersom det krypterer forhåndsbestemte filer. Deretter viser det slike og lignende advarsler:

!!! WE HAVE ENCRYTPED YOUR FILES WITH Crypt0L0cker VIRUS !!!
What happened to my files? Your important files: photos, videos, document, etc. were encrypted with our Crypt0L0cker virus. This virus uses very strong encryption algorithm – RSA -2048. Breaking of RSA-2048 encryption algorithm is impossible without special decryption key. How can I get my files back? Your files are now unusable and unreadable, you can verify it by trying to open them. The only way to restore them to a normal condition is to use our special decryption software. You can buy this decryption software on our website.

WARNING we have encrypted your files with Crypt0L0cker virus. Your important files (including those on the network disks, USB, etc): photos, videos, documents, etc. were encrypted with our Crypt0L0cker virus. The only way to get your files back is to pay us. Otherwise, your files will be lost. Caution: Removing of Crypt0L0cker will not restore access to your encrypted files.

Dersom du ikke klarer å åpne bildene, musikkfilene eller dokumentene dine, er det en stor sjanse for at Crypt0L0cker har kryptert dem. I dette tilfellet bør du bruke denne veiledningen:

Hvordan kan jeg fjerne Crypt0L0cker-viruset?

Dersom du ønsker å gjenopprette tilgangen til filene dine bør du prøve å bruke sikkerhetskopiene eller kjøre et gjenopprettingsverktøy som R-Studio eller Photorec. Kaspersy Lab har dessuten presentert et verktøy for dekryptering av krypterte filer, så du kan også prøve Kaspersky Ransomware Decryptor. Vennligst IKKE betal løsesummen fordi dette ikke garanterer at du mottar nøkkelen som kreves for å dekryptere filene dine. For å fjerne Crypt0L0cker fra systemet kan du benytte en av følgende metoder:

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Crypt0L0cker-virus skjermbilde
Crypt0L0cker-virus skjermbildeCrypt0L0cker-virus skjermbilde
Crypt0L0cker-virus skjermbilde

Manuell Crypt0L0cker fjerningsguide for virus:

Fjern Crypt0L0cker ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Crypt0L0cker

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Crypt0L0cker.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Crypt0L0cker ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Crypt0L0cker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av Crypt0L0cker er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Crypt0L0cker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-crypt0l0cker-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Crypt0L0cker virus