Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

CryLocker ransomware-virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Julie Splinters - - | Type: Ransomware

Cry ransomware oppdateres – CryLocker virus

Det virtuelle samfunnet bør være på vakt ettersom et nytt ransomware – CryLocker-virus – nylig er blitt lansert. Denne nettrusselen er en alternativ versjon av tidligere lanserte Cry virus, som står for Central Security Organization. Hackerne har brettet opp ermene for å lage en melding og varsle brukerne om et påstått militært virus. Selv om denne trusselen kan virke svært skremmende, bør du være oppmerksom på at hackere benytter seg av psykologisk terror. Du bør ikke kaste bort tiden og fjerne CryLocker snarest mulig. For å gjøre dette kan du benytte Reimage. Hvis du utsetter eliminering av trusselen kan CSTO ransomware forårsake enda mer skade. Selv om ransomware-trusselen har låst alle dine viktige filer bør du ikke miste håpet. Virusforskere mistenker nemlig at malware-trusselen kan dekrypteres. Det du kan gjøre nå er å begynne å fjerne CryLocker.

Hackerne ser ut til å sympatisere med utviklerne av de beryktede virusene CryptoWall og CryptoLocker. Den nye trusselen er navngitt på samme måte, og malware-trusselen deler dessuten flere egenskaper med disse virusene. Trusselen benytter i tillegg kommando og kontrollservere for å innhente viktig informasjon om ofrenes operativsystemer. I tillegg mistenker man at hackerne lagrer dekrypteringsverktøyene der. I motsetning til tidligere versjoner av Cry, introduserer den nyeste versjonen en unik egenskap. Viruset sender de innhentede dataene til flere ulike IP-lokasjoner ved hjelp av UDP (User Datagram Protocol). Viruset lagrer også offerets data på nettsider som Imgur.com og Pastee.org. Ransomware-trusselen kan dessuten identifisere lokasjonen til ofrene ved hjelp av nærliggende SSID WiFi-nettverk. 

The image revealing CryLocker virus

Malware-trusselen CryLocker har en tendens til å kryptere et stort antall ulike bilder, dokumenter, lyd- og videofiler. Dermed kan hackerne påføre offeret mest mulig skade. Viruset legger til en .cry-endelse til alle infiserte filer. I tillegg har CryLocker en tendens til å slette skyggekopier ved hjelp av kommandoen vssadmin delete shadows /all /quiet. Dette betyr at brukeren har færre muligheter til å låse opp filene. Viruset presenterer kravene sine i filene Recovery_[random_characters].html og !Recovery_[random_characters].txt. Malware-trusselen krever 1.1 BTC, som tilsvarer omtrent 625 USD.

Hvordan infiseres systemer av malware?

Dette viruset spres via søppelpost. Denne teknikken er svært populær ettersom brukere ikke er forsiktige nok når de mottar e-poster fra ukjente avsendere. Man har imidlertid sett en økt oppmerksomhet rundt ransomware-trusler. Derfor prøver hackere å lure ofrene ved å forfalske e-poster med skatteoppgjør eller leveringsvarsler. Hvis du får en e-post fra FBI eller skatteetaten bør du ta kontakt med avsenderen direkte for å unngå misforståelser. I tillegg bør du øke sikkerheten på enheten din ved å oppdatere eksisterende programvare og installere et antispyware-program, som for eksempel [1], for å minimere risikoen for å bli kapret av CryLocker.

Fjerning av CryLocker

Den beste måten for å fjerne CryLocker-viruset er å bruke et sikkerhetsprogram, for eksempel Reimage eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Disse programmene håndterer malware-trusselen i løpet av få minutter. Når elimineringsprosessen er fullført bør du vurdere hvordan du kan gjenopprette filene dine. Vi presenterer noen forslag nederst på denne siden. Disse forslagene kan hjelpe deg med å gjenopprette i hvertfall noen av filene dine. Hvis du ikke klarer å fjerne CryLocker på grunn av at operativsystemet ikke fungerer som det skal, er du velkommen til å bruke våre retningslinjer for gjenoppretting.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell CryLocker fjerningsguide for virus:

Fjern CryLocker ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne CryLocker

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av CryLocker.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern CryLocker ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av CryLocker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av CryLocker er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne CryLocker fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av CryLocker kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Hvor praktisk er Data Recovery Pro?

Dette programmet er praktisk når du ønsker å gjenopprette dataene etter en uventet feil på systemet eller i et program. Det kan dessuten være nyttig for å gjenopprette filer som er infiserte av CryLocker.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av CryLocker ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Benytte CryLocker Decrypter

Frem til IT-ekspertene lanserer en løsning, kan dette gratis dekrypteringsverktøyet være nyttig.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot CryLocker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-crylocker-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk