Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Cryakl ransomware-virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Lucia Danes - - | Type: Ransomware

Hva bør du gjøre hvis Cryakl ransomware-virus infiserer datamaskinen din?

Cryakl-viruset er dessverre et ransomware som er i stand til å infiltrere datamaskinen og deretter låse verdifull informasjon. Det virker til at viruset følger stegene til andre kjente filkrypterende virus. Det koder personlige filer ved bruk av AES-kryptering, som er et matematisk komplisert sett av koder. Ikke vurder å betale løsesummen ettersom du ikke bør stole på hackernes samvittighet til å returnere filene. I stedet bør du lese videre for å finne ut hvordan du fjerner Cryakl-viruset. Kjør et systemskann ved bruk av Reimage.

Denne virtuelle trusselen har dukket opp i løpet av de første ukene i april. Det roet seg ned i noen få måneder, men virker nå å være på fremmarsj igjen. Denne malware-trusselen er ganske diskret ettersom det ikke avslører mye informasjon om intensjonene eller kravene. Dette viruset kjører sine ondsinnede filer, enten schvost.exe eller en annen fil som ligner på en vanlig og legitim systemfil. Etterpå begynner det å søke etter filer med følgende filendelser:

.dif, .dip, .djv, .djvu, .doc, .docb, .docm, .docx, .dot, .dotm, .dotx, .dtd, .dwg, .dxf, .eml, .eps, .fdb, .fla, .flv, .frm, .gadget, .gbk, .gbr, .ged, .gif, .gpg, .gpx, .gz, .h, .htm, .html, .hwp, .ibd, .ibooks, .iff, .indd, .jar, .java, .jks, .jpg, .js, .jsp, .key, .kml, .kmz, .lay, .lay6, .ldf, .lua, .m3u, .m4a, .m4v, .max, .mdb, .mdf, .mfd, .mid, .mkv, .mml.

The image revealing Cryakl virus

Viruset angriper først og fremst de mest populære formatene for å forårsake mest mulig skade. Noen versjoner av dette viruset legger til endelsen .cryakl til de infiserte filene, så du kan lett skille mellom krypterte og originale filer. SIden Cryakl benytter et sett av to matematiske koder virker det til at det ikke finnes noen annen måte for å gjenopprette filene, bortsett fra å betale den fastsatte løsesummen. Du kan imidlertid unngå dette ettersom ekspertene hos Kaspersky IT har utviklet en gratis Cryakl Decryptor.

Hvordan infiseres datamaskinen?

Det er en vanlig strategi blant de fleste hackere å spre malware-trusler via søppelpost. Denne teknikken viser seg dessverre å være svært effektiv. Nettkriminelle har blitt så kreative at de er i stand til å forfalske e-poster som ser ut til å være sendt fra transportselskaper, tollvesen eller lokale institusjoner. Brukere som ikke har opplevd ransomware før og ikke er klare over distribusjonsalternativene, åpner slike e-poster. Senere finner de ut at Cryakl ransomware eller en annen filkrypterende trussel har kommet inn i systemet. Selv FBI oppfordrer deg til å være på vakt og unngå å åpne søppelpost. Hvis du er i tvil kan du kontakte selskapet eller institusjonen direkte for å unngå mulig skade som er forårsaket av malware-programmet. Til slutt skal vi se på hvordan du kan fjerne Cryakl.

Kan jeg fjerne Cryakl ransomware på en effektiv måte?

Når ransomware tar kontroll over datamaskinen foreslår vi at brukere bytter til automatisk eliminering. Installer et verktøy for fjerning av malware, for eksempel Reimage eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes, og oppdater det. Deretter skanner du operativsystemet. Etter at prosessen er fullført utfører programmet fjerning av Cryakl. Etterpå kan du måtte starte enheten din på nytt. Du bør være oppmerksom på at antispyware-programmet ikke dekoder filene. Det eliminerer kun selve viruset. For å dekode filene dine må du benytte dekrypteringsprogrammet som tilbys nedenfor. Hvis du opplever problemer og ikke klarer å starte sikkerhetsprogrammet kan du prøve retningslinjene som tilbys nedenfor.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Cryakl fjerningsguide for virus:

Fjern Cryakl ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Cryakl

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Cryakl.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Cryakl ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Cryakl. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Cryakl er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Cryakl og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-cryakl-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk