Fjern Cryakl-virus (Veiledning for fjerning av virus) - oppdatert Nov 2016

av Lucia Danes - - | Type: Ransomware

Cryakl fjerningsguide for virus

Hva er Cryakl ransomware-virus?

Hva bør du gjøre hvis Cryakl ransomware-virus infiserer datamaskinen din?

Cryakl-viruset er dessverre et ransomware som er i stand til å infiltrere datamaskinen og deretter låse verdifull informasjon. Det virker til at viruset følger stegene til andre kjente filkrypterende virus. Det koder personlige filer ved bruk av AES-kryptering, som er et matematisk komplisert sett av koder. Ikke vurder å betale løsesummen ettersom du ikke bør stole på hackernes samvittighet til å returnere filene. I stedet bør du lese videre for å finne ut hvordan du fjerner Cryakl-viruset. Kjør et systemskann ved bruk av ReimageIntego.

Denne virtuelle trusselen har dukket opp i løpet av de første ukene i april. Det roet seg ned i noen få måneder, men virker nå å være på fremmarsj igjen. Denne malware-trusselen er ganske diskret ettersom det ikke avslører mye informasjon om intensjonene eller kravene. Dette viruset kjører sine ondsinnede filer, enten schvost.exe eller en annen fil som ligner på en vanlig og legitim systemfil. Etterpå begynner det å søke etter filer med følgende filendelser:

.dif, .dip, .djv, .djvu, .doc, .docb, .docm, .docx, .dot, .dotm, .dotx, .dtd, .dwg, .dxf, .eml, .eps, .fdb, .fla, .flv, .frm, .gadget, .gbk, .gbr, .ged, .gif, .gpg, .gpx, .gz, .h, .htm, .html, .hwp, .ibd, .ibooks, .iff, .indd, .jar, .java, .jks, .jpg, .js, .jsp, .key, .kml, .kmz, .lay, .lay6, .ldf, .lua, .m3u, .m4a, .m4v, .max, .mdb, .mdf, .mfd, .mid, .mkv, .mml.

The image revealing Cryakl virus

Viruset angriper først og fremst de mest populære formatene for å forårsake mest mulig skade. Noen versjoner av dette viruset legger til endelsen .cryakl til de infiserte filene, så du kan lett skille mellom krypterte og originale filer. SIden Cryakl benytter et sett av to matematiske koder virker det til at det ikke finnes noen annen måte for å gjenopprette filene, bortsett fra å betale den fastsatte løsesummen. Du kan imidlertid unngå dette ettersom ekspertene hos Kaspersky IT har utviklet en gratis Cryakl Decryptor.

Hvordan infiseres datamaskinen?

Det er en vanlig strategi blant de fleste hackere å spre malware-trusler via søppelpost. Denne teknikken viser seg dessverre å være svært effektiv. Nettkriminelle har blitt så kreative at de er i stand til å forfalske e-poster som ser ut til å være sendt fra transportselskaper, tollvesen eller lokale institusjoner. Brukere som ikke har opplevd ransomware før og ikke er klare over distribusjonsalternativene, åpner slike e-poster. Senere finner de ut at Cryakl ransomware eller en annen filkrypterende trussel har kommet inn i systemet. Selv FBI oppfordrer deg til å være på vakt og unngå å åpne søppelpost. Hvis du er i tvil kan du kontakte selskapet eller institusjonen direkte for å unngå mulig skade som er forårsaket av malware-programmet. Til slutt skal vi se på hvordan du kan fjerne Cryakl.

Kan jeg fjerne Cryakl ransomware på en effektiv måte?

Når ransomware tar kontroll over datamaskinen foreslår vi at brukere bytter til automatisk eliminering. Installer et verktøy for fjerning av malware, for eksempel ReimageIntego eller Malwarebytes, og oppdater det. Deretter skanner du operativsystemet. Etter at prosessen er fullført utfører programmet fjerning av Cryakl. Etterpå kan du måtte starte enheten din på nytt. Du bør være oppmerksom på at antispyware-programmet ikke dekoder filene. Det eliminerer kun selve viruset. For å dekode filene dine må du benytte dekrypteringsprogrammet som tilbys nedenfor. Hvis du opplever problemer og ikke klarer å starte sikkerhetsprogrammet kan du prøve retningslinjene som tilbys nedenfor.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Cryakl fjerningsguide for virus

Fjern Cryakl ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Cryakl

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned ReimageIntego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Cryakl.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Cryakl ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Cryakl. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av Cryakl er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Cryakl og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk