Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Coverton-virus (Instruksjoner for fjerning)

av Julie Splinters - - | Type: Stjele programmer

Hvor skadelig er Coverton-viruset?

Alle har verdifulle filer på datamaskinen din som de setter pris på, og Coverton-viruset er et ondsinnet program som kan sette sikkerheten til slike filer i fare. Dette viruset er kategorisert som et ransomware som kaprer brukerens datamaskin og låser dataene på den. For kryptering av filene bruker det en veldig kompleks AES-256 krypteringsalgoritme som ikke kan dekrypteres uten en spesifikk dekrypteringsnøkkel. Selv om det er en relativt ny trussel, fungerer Coverton på samme måte som kjente ransomware-programmer som Locky, CryptoWall eller CryptoLocker. Alle krever en løsesum for dekryptering av filene og kan på denne måten oppnå ulovlig fortjeneste. Dersom du plutselig oppdager at du ikke lenger har tilgang til filene dine og at de har en uvanlig .coverton-endelse i stedet for de vanlige filendelsene, betyr det at du har blitt offer for Coverton-viruset. Dersom en slik situasjon oppstår må du umiddelbart eliminere viruset fra datamaskinen din. For å gjøre dette trenger du et vel ansett antivirus-verktøy. Vi anbefaler Reimage ettersom dette programmet ikke bare fjerner eventuelle virus som allerede befinner seg på PC-en, men forhindrer dessuten infiltrering av systemet i utgangspunktet. Dersom du skaffer et antivirus-program før du blir infisert er det dermed mulig at du slipper å fjerne Coverton.

Dersom viruset allerede har kapret datamaskinen din er det flere ting du bør vite om hvordan det fungerer. Normalt kommer det inn i datamaskinen via infiserte e-postvedlegg, og så snart det er aktivert installerer det infiserte kjørbare filer i ulike mapper på datamaskinen din. På grunn av dette er det nesten umulig å mistenke at datamaskinen er blitt infiltrert. Du kan selvfølgelig oppdage noen få endringer som redusert hastighet på systemet eller andre små systemfeil. Ellers finnes det ingen indikatorer som kan avsløre at datamaskinen din er angrepet. Så snart viruset installerer komponentene sine på datamaskinen, begynner det å skanne systemet etter filer. Ulike bilder, videoer, filer, dokumenter og lignende data er primærmålet til Coverton-viruset. Etter at filene er krypterte vil en .txt- eller html-fil merket som «!!!-WARNING-!!!» legges til alle mapper med krypterte filer. Disse filene inneholder informasjon om den gjeldende statusen på datamaskinen og gir instruksjoner for hvordan man kan gjenvinne de låste filene. Offeret tilbys å betale en betydelig pengesum for å få tilgang til en personlig Coverton dektypteringsnøkkel som beholdes av nettkriminelle på en ekstern server og som ikke kan skaffes på annen måte enn å betale løsesummen. Det er imidlertid høyst anbefalt at du ikke prøver å kjøpe ut filene dine. Du må huske at du har med nettkriminelle å gjøre, hvis mål er å generere inntekt, og det å gi filene dine tilbake til deg er den minste bekymringen deres. Siden det ikke finnes noen måte for å gjenopprette dataene er det dessuten ikke et trygt valg å betale. Det beste er å fjerne Coverton fra datamaskinen og forhindre ytterligere skade på systemet.

Coverton virus example

Hvordan kan dette viruset kapre datamaskinen min og finnes det en måte for å forhindre det?

Det er ikke vanskelig for ondsinnede programmer som dette å komme inn i datamaskinen din. Som nevnt ovenfor er denne trusselen kun få klikk unna dersom du ikke er forsiktig når du blar gjennom nettsider. Ettersom det spres via e-poster er det dessuten viktig at du er forsiktig når du åpner ny korrespondanse, og spesielt når du laster ned filer som er vedlagt slike e-poster. Alltid sørg for at avsenderen er pålitelig og hold deg alltid unna søppelpost-mappen. Normalt vil vel ansette e-posttilbydere gjenkjenne potensielt skadelige e-poster og automatisk legge dem i søppelmappen. Du kan også forhindre at dette viruset kommer inn i datamaskinen din ved å utstyre den med et vel ansett antivirus-program som kan oppdage denne trusselen og informere deg om den. Dersom du er veldig redd for filene dine er imidlertid den eneste måten for å sikre dem å opprette sikkerhetskopier og lagre disse på en ekstern harddisk, USB-disk, CD eller DVD.

Tips for å fjerne Coverton-viruset fra datamaskinen:

Det er først og fremst to ting du bør vite hvis du vil fjerne Coverton fra datamaskinen din. På tross av at det er et veldig skadelig program finnes det flere måter for å bli kvitt det. Problemet er imidlertid at fjerning av viruset fra systemet ikke sørger for gjenoppretting av filene dine, som vil forbli krypterte. Fjerning av Coverton er imidlertid viktig hvis du ønsker å fortsette å bruke PC-en din og lagre nye filer eller gjenopprette gamle filer fra en ekstern disk. Dersom viruset ikke elimineres på riktig måte kan det påvirke nye filer og infiltrere eksterne disker og låse filene der også. Sikkerhetseksperter anbefaler på det sterkeste at du benytter et antivirus-verktøy for å drepe viruset. De ondsinnede prosessene dette programmet kjører på systemet kan imidlertid blokkere antivirus-programmet ditt. Dersom en slik situasjon oppstår kan du følge instruksjonene som gis nedenfor.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Coverton fjerningsguide for virus:

Fjern Coverton ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Coverton

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Coverton.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Coverton ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Coverton. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Coverton er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Coverton og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-coverton-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk