Alvorlighetsgrad:  
  (25/100)

Fjern “Congratulations Dear Amazon User”-virus - oppdateringer Mar 2021

av Alice Woods - - | Type: Adware

Congratulations Amazon User – falskt popup-vindu som har eksistert i nesten et år

“Congratulations Amazon User”-virus

Congratulations Amazon User er et falsk varsel som brukes til å stjele brukeres personopplysninger. Før du lar deg lure til å tro at du har mottatt en gave fra Amazon, bør du sørge for å dobbeltsjekke domenenavnet til vinduet på din iPhone, Ipad, Android eller annen enhet. Svindelforsøk med navnet Amazon har blitt spredt aktivt på nettet siden starten av 2018. Det er imidlertid ikke alle som vet at det er nært tilknyttet et adware-program som skjuler seg på systemet.

Navn Congratulations Amazon User
Type Svindel
Forårsaket av Adware
Hovedsymptomer Kontinuerlige annonser som forstyrrer søk på iPhone, iPad, Android osv.
Hovedfare Tap av personopplysninger, infiltrering av alvorlig malware
Metoder for å løse problemet Tilbakestilling av enheten, komplett systemskann med et pålitelig antivirus-program
Anbefalte apper Kjør et komplett systemskann med ReimageIntego etter oppdatering

Congratulations Amazon User-viruset er teknisk sett en nettsvindel som er nært tilknyttet adware. Disse annonsebaserte programmene spiller en viktig rolle i implementeringen av denne svindelen. De omdirigerer nemlig brukeren til ondsinnede domener som brukes til å vise falske Amazon popup-vinduer. Her får offeret tilbud om et gavekort verdt $ 1000, en playstation eler en iPhone 7. Du kan være trygg på at alle disse premiene er falske. Så snart du begynner å gå gjennom spørsmålene som oppgis, ser du at du blir bedt om å oppgi fullt navn, adresse og andre personopplysninger. Vær oppmerksom på at slik data er svært verdifulle blant markedsføringsbyråer og til og med hackere.

Brukere blir lurt til å tro at Congratulations Amazon User er et legitimt popup-vindu fordi det er designet i samme stil som Amazon. Det har til og med selskapets logo øverst, noe som gjør meldingen enda mer troverdig. I tillegg tilbys flotte premier for å lure brukeren.

Denne teknikken er ikke noe nytt. Den mest berømte varianten av denne svindelen er:

Det finnes dessverre mange brukere som lar seg lure av dette, og de har ingen anelse om at de må fjerne Congratulations Amazon User fra iPhone, iPad eller andre enheter for å bli kvitt dette popup-vinduet. For å fullføre elimineringen av denne trusselen, kan du måtte tilbakestille enheten din. Hvis du har blitt forstyrret av denne meldingen på datamaskinen din, kan du bruke ReimageIntego.

Ikke del denne annonsen eller trykk på den, ettersom den kan infisere enheten din med ytterligere malware eller eller avsløre personopplysningene dine til upålitelige tredjeparter. Adware-programmet kan spres til alle land i hele verden, det være seg Frankrike, Tyskland eller Spania, så alle må være forsiktige for ikke å bli infisert.

Illustrasjon av adware-viruset "Congratulations Amazon User"Det falske “Congratulations Amazon User” popup-vinduet generert av ondsinnet adware. Husk hvordan det ser ut og prøv å unngå det.

Flere detaljer om denne svindelen

Normalt ser meldingen fra Congratulations Amazon.com User-viruset slik ut:

Congratulations Amazon User, you have (1) Amazon Gift reserved!
Every Thursday we choose 10 lucky users randomly from to receive 1 FREE gift from Amazon. This is our way to thank you for your continuous support for our products and services.
You can choose a PlayStation 4, $1000 Amazon Gift Card, or iPhone 7 plus.
To win all you need to do is to answer the following 4 questions.
Note: 10 randomly chosen users got this invitation and there are only a few prizes left.
You have 1 minute and 36 seconds to answer the following questions before we give the prizes to another lucky user. Good Luck!
Question 1 of 4:
Who founded Amazon?
Sergey Brin and Larry Page / Jeff Bezos / Steve Jobs

Du bør være oppmerksom på at Amazon eller andre shoppingnettsider ALDRI legger ut slike meldinger eller varsler om at en pakke ikke er levert på vilkårlige nettsider. Hvis du ser slike popup-vinduer på skjermen din, er du sannsynligvis offer for svindlere.

Det første du bør gjøre for å bli kvitt popup-vinduet Congratulations Amazon er å forlate nettsiden eller lukke popup-vinduene øyeblikkelig. Det anbefales at du avslutter nettleseren, fordi knappene på disse annonsene kan skjule lenker til ondsinnede nettsider. Ved å klikke på dem kan du bli omdirigert til disse mot din vilje.

Etter at du har avsluttet nettleseren, bør du kjøre et sikkerhetsverktøy for å skanne datasystemet ditt og eliminere adware og andre søppelfiler. Vi anbefaler at du bruker ReimageIntego til å rense systemet ditt.

“Congratulations Amazon User” falskt varsel

Ny versjon – Amazon Gift Card pop up scam

Vi har mottatt rapporter om en ny svindel som spres på nettet ved bruk av Amazon-navnet. Denne dukker opp når du blir omdirigert til Bigbrandgiftcards.com eller lignende nettsider som hevder: “Take a survey to see if you qualify for a $1000 Amazon Gift Card”. Denne undersøkelsen er selvsagt bare enda et svindelforsøk med formål om å lure til seg brukerens sensitive opplysninger og penger.

Nettsider du kan bli omridigert til via Amazon Gift Card eller lignende falske varsler, inkluderer Surveystarz.com, Gift-sale.stream, Bigbrandgiftcards.com, offers.boumio.com, Worldtradereklama.ru og mange andre. Sørg for at du holder deg unna disse, og aldri oppgi personopplysningene dine med mindre du vet hvem du har å gjøre med. For å fjerne Amazon Gift card popup scam, bør du kjøre et komplett systemskann med et sikkerhetsprogram.

Gjenkjenne falske annonser og svindelforsøk:

Falske “Congratulations Amazon User,”- “Congratulations you won”- eller “$1000 Amazon Gift Card”-varsler er enkle å oppdage, men de betyr ikke nødvendigvis at du er infisert av adware. Du kan også se slike ondsinnede popup-annonser mens du blar gjennom nettsider med ulovlig innhold eller strømmenettsider.

Hvis disse varslene er generert av adware, vil du ikke kun se dem én gang, men de vil dukke opp om og om igjen.

Du kan også oppdage at andre annonser, bannere eller videoreklamer dukker opp på nettsidene du besøker. Til slutt begynner nettleseren å laste sider saktere, eller den krasjer. Dette er hovedtegnene på infeksjon av en adware-trussel.

“Congratulations Amazon User”-svindel

Fjerning av Congratulations Amazon User-annonser

Den beste taktikken for å bli kvitt Congratulations Amazon User-viruset fra PC-en din er å benytte et profesjonelt antivirus-program. Popup-vinduer kan bli utløst av ulike adware-programmer, og det er veldig tidkrevende å prøve å finne dem manuelt. De kommer dessuten normalt i pakker med andre komponenter, som kan være skjult hvor som helst.

For å fjerne Congratulations Amazon User fra iPhone, iPad eller Android, må du skanne enheten med et sikkerhetsprogram. Du kan velge ReimageIntego for Mac. Du kan selvsagt også se gjennom nylig installerte apper og avinstallere alle mistenkelige oppføringer. Vi anbefaler dessuten at du sletter mobilens logg for å forhindre Amazon popup-vinduer i fremtiden.

Hvis du er i en situasjon der du ikke har annet valg enn å utføre manuell eliminering av Congratulations Amazon User, anbefaler vi at du sjekker instruksjonene nedenfor. Sørg for at du fullfører alle stegene i veiledningen.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell “Congratulations Dear Amazon User” fjerningsguide for virus:

Fjern “Congratulations Dear Amazon User” fra Windows systemer

Veiledning for manuell viruseliminering for Windows OS tilbys nedenfor:

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller “Congratulations Dear Amazon User” og relaterte programmer
  Så, se etter “Congratulations Dear Amazon User” eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern “Congratulations Dear Amazon User” fra Mac OS X system

For å fjerne Congratulations Amazon.com User fra Mac, må du finne apper som ser mistenkelige ut. Sørg for at du avinstallerer dem for å bli kvitt villedende varsler og omdirigeringer.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter “Congratulations Dear Amazon User” eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern “Congratulations Dear Amazon User” fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter “Congratulations Dear Amazon User” og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av “Congratulations Dear Amazon User”, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern “Congratulations Dear Amazon User”-viruset fra Microsoft Edge

For å eliminere adware tilknyttet denne svindelen, må du tilbakestille nettleseren din. For å tilbakestille MS Edge kan du følge disse stegene:

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal “Congratulations Dear Amazon User” være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern “Congratulations Dear Amazon User” fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg “Congratulations Dear Amazon User” og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av “Congratulations Dear Amazon User”. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern “Congratulations Dear Amazon User” fra Google Chrome

For å fullføre fjerning av dette PUP-et, tilbakestiller du nettleseren din og går tilbake til innstillingene som var gjeldende før viruset infiserte enheten. I Google Chrome, utføres tilbakestilling slik:

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg “Congratulations Dear Amazon User” og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av “Congratulations Dear Amazon User”. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern “Congratulations Dear Amazon User” fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter “Congratulations Dear Amazon User” eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre “Congratulations Dear Amazon User” slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt “Congratulations Dear Amazon User” registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk