Alvorlighetsgrad:  
  (9/100)

Fjern Cleanserp.net-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer Jan 2021

av Alice Woods - - | Type: Nettleserkaprer

Cleanserp-virus rettes mot Chrome-brukere

Bilde av Cleanserp.net

Cleanserp.net fungerer som et falskt søkeverktøy som promoteres ved hjelp av utvidelsen Untabs for Google Chrome og Mozilla Firefox. På grunn av de negative funksjonene, kategoriseres det som en nettleserkaprer. I henhold til de nyeste rapportene, skjuler den villedende utvidelsen seg under navnene “CleanSerp” eller “QueryRouter”.

Nettleserverktøyet har vært tilgjengelig på nettet en god stund allerede, men ble spesielt aktivt i oktober 2017. Franske brukere rapporterer inn det høyeste antallet klager om elimineringsproblemer. Det ser ut til at det ikke hjelper å bare fjerne den tilknyttede utvidelsen og selve søkeverktøyet. Ta en titt på fjerningsveiledningen for Cleanserp nedenfor for å finne en løsning. I følge brukerrapporter er automatisk eliminering en effektiv måte for å bli kvitt infeksjonen.

Programtillegget Untabs og søkeverktøyet tilhører kategorien potensielt uønskede programmer (PUP). Sistnevnte har en tendens til å omdirigere infiserte nettlesere til search.cleanserp.net og angi dette som standard søkemotor. ifølge VirusTotal-analysen , er ikke nettsiden til kapreren ondsinnet. På den andre siden har den en veldig dårlig vurdering i nettsamfunnet. Hovedsiden inneholder dessuten ingen HTTPS-protokoll, og mangler dermed den kjente indikatoren på at det er en pålitelig og sikker side.

Netteleserkapreren kan komme inn i systemet i det skjulte via en programvarepakke, kapre nettleserens innstillinger, endre søkeresultatene, vise påtrengende annonser og innhente informasjon om brukerne.

Det såkalte Cleanserp-viruset er ikke en ondsinnet nettrussel. Det kan imidlertid øke sjansene for at du havner på nettsider som eies av kriminelle. Dette kan skje hvis du klikker på en villedende nettannonse eller en lenke som dukker opp i søkeresultater. Hovedproblemet ser imidlertid ut til å oppstå når du prøver å fjerne Cleanserp og angi ønsket søkemotor.

Designet til Cleanserp.net ligner på Google. Det gir rask tilgang til Gmail og G+, og gir muligheten til å søke etter nettsider, bilder og videoer. Faktisk ligner designet litt på det vi kjenner fra en annen, beryktet nettleserkaprer, nemlig Launchpage.org virus.

Hvis nettsiden eller programtillegget dukker opp i Firefox, kan du skanne enheten med ReimageIntego eller Malwarebytes og la antimalware-programmet slette infeksjonen for deg.

Nøkkelegenskaper

Ironisk nok promoteres dette PUP-et som et verktøy som respekterer brukerens personvern. Brukervilkårene indikerer kun brukerens ansvar, mens utviklernes forpliktelser ikke er definerte. I personvernerklæringen til Cleanserp, er det ikke nevnt at søkemotoren bruker informasjonskapsler til å innhente og lagre følgende informasjon om brukeren:

 1. IP-adresse;
 2. Spørringer;
 3. Nettleserhistorikk;
 4. Lignende nettleserrelatert data.

Det kan også innhente og lagre personlig informasjon hvis du bestemmer deg for å kontakte utviklerne via e-post eller avsløre navnet ditt på andre måter, for eksempel ved å søke etter for- og etternavn med søkeverktøyet. I tillegg kan søkeverktøyet distribuere tredjepartsannonser.

Personvernerklæringen sier at tredjeparts informasjonskapsler kan bli installert i nettleseren din. Ukjente reklamenettverk eller tredjeparter kan dermed spionere på nettaktivitetene dine og vise tilpassede annonser.

Til slutt bør du være oppmerksom på at dokumentet sier at innsamlet informasjon kan bli brukt til å forbedre tjenesten. Dette betyr imidlertid at denne nettleserutvidelsen kommer til å levere målrettet reklame. Dette kan dukke opp i form av popup-vinduer, bannere eller annonser i teksten.

Illustrasjon av Cleanserp.net-virusetCleanserp.net kan endre nettleserens innstillinger og kapre oppsettet i nettleserne Firefox og Chrome

En av de mest irriterende funksjonene til dette PUP-et er CleanSerp omdirigeringer. Denne nettleserinfeksjonen kan omdirigere brukere til sponsede nettsider og redusere nettleserens ytelse. Som et resultat av dette kan du bli tvunget til å bla gjennom irrelevante nettsider og ende opp på potensielt skadelige sider. Noen av annonsene eller lenkene kan lede til villedende nettsider der du kan blir lurt til å installere mistenkelig programvare, avsløre personopplysninger eller bli infisert med malware.

Derfor bør du ikke utsette fjerning av Cleanserp. Reduser muligheten for potensielle trusler og gjenvinn kontrollen over nettleseren din. Denne kapreren rammer flest franske brukere, så hvis du er en av dem, foreslår vi at du ser etter mer informasjon på lesvirus.fr.

Metoder for å forhindre PUP-er

Akkurat som de fleste andre PUP-er, spres denne som en ekstrakomponent i programvarepakker. Hvis brukeren godtar å installere freeware- eller shareware-programmer under “quick” eller “recommended” installasjon, gir de indirekte tillatelse til at alle valgfrie nedlastinger kommer inn i systemet.

Dette skjer fordi slike installasjonsmodi ikke opplyser om tredjepartsprogrammer. For å unngå Cleanserp og lignende nettleserkaprere, må du velge alternativene “advanced” eller “custom” under installasjonen. Vær oppmerksom på at du ikke kan unngå at nettleseren din blir kapret ved å klikke på “next” raskest mulig.

Det er helt nødvendig å overvåke prosessen og velge bort alle forhåndsvalgte elementer. Hvis du hopper over dette viktige steget, kan du raskt få en overraskelse i form av uønskede programmer på datamaskinen din.

Eliminer Cleanserp.net fra Chrome

For å fjerne Cleanserp.net-viruset fra systemet, må du avinstallere alle programmer og nettleserutvidelser som er tilknyttet dette malware-programmet. I tillegg bør du se etter programmer som har ukjent utvikler. Nedenfor finner du en detaljert og illustrert brukerveiledning for eliminering. Følg stegene nøye.

Sørg for at du sletter alle oppføringer som er tilknyttet nettleserkapreren. Hvis du går glipp av noe, er det mulig du ikke klarer å angi ønsket startside og du vil fremdeles bli plaget av uønskede annonser. For å unngå dette problemet kan du velge automatisk fjerning av Cleanserp og kjøre et komplett systemskann med et antimalware-/antispyware-program.

Vi anbefaler ikke at du følger instruksjonene som tilbys på kaprerens nettside, ettersom disse er veldig utydelige, og mildt sagt forvirrende. Du bør ikke kaste bort tid på å lese dem ettersom det virker til at de ble plassert der kun for å forvirre ofre og få dem til å miste håp om å fjerne denne ødeleggende kapreren fra nettleseren.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Cleanserp.net fjerningsguide for virus:

Fjern Cleanserp.net fra Windows systemer

For å fjerne dette viruset fra Windows, kan du følge instruksjonene nedenfor. Sørg for at du ikke hopper over noen virusrelaterte oppføringer. Hvis du er usikker på hvorvidt du har slettet alle programmene eller hvis denne nettsiden fremdeles oppstår i nettleseren, bør du velge automatisk eliminering og skanne enheten med et antimalware-program.

VIKTIG. Vennligst les instruksjonene nøye fra start til slutt. Mange brukere vet hvordan de åpner kontrollpanelet, og ignorerer rett og slett tutorialen fra dette punktet. Instruksjonene vi tilbyr forklarer hvordan du kan fikse nettleseren, så følg veiledningen nøye!

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Cleanserp.net og relaterte programmer
  Så, se etter Cleanserp.net eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Cleanserp.net fra Mac OS X system

For å fikse Mac OS X, bør du også sjekke hvorvidt det finnes noen ukjente programmer installert på enheten. For å gjøre dette kan du følge stegene nedenfor.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Cleanserp.net eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Cleanserp.net fra Internet Explorer (IE)

For å fjerne denne kapreren fra IE, anbefaler vi på det sterkeste at du utfører følgende steg.

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Cleanserp.net og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Cleanserp.net, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Cleanserp.net-viruset fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Cleanserp.net være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Cleanserp.net fra Mozilla Firefox (FF)

For å fikse problemet i Firefox, bør du åpne listen over utvidelser og se gjennom dem. Ser du noe mistenkelig? I tilfelle bør du avinstallere alle ukjente tillegg, utvidelser og verktøylinjer fra Firefox. Vi anbefaler at du ser etter utvidelsen QueryRouter – denne er sannsynligvis tilknyttet omdirigeringsviruset. Så snart dette er utført, må du tilbakestille nettleseren for å kunne bli kvitt sporende informasjonskapsler og andre oppføringer tilknyttet nettleserkapreren. Deretter vil du være i stand til å endre Search.Cleanserp til ønsket søkemotor.

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Cleanserp.net og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Cleanserp.net. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Cleanserp.net fra Google Chrome

Når du ønsker å fjerne Cleanserp.net fra Chrome, kan du slette nettadressen fra innstillingene. Dette er imidlertid ikke nødvendigvis nok til å bli kvitt viruset for godt. Du må avinstallere alle ukjente utvidelser (som CleanSerp) og tilbakestille Google Chrome. Instruksjonene nedenfor viser deg hvordan.

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Cleanserp.net og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Cleanserp.net. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Cleanserp.net fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Cleanserp.net eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Cleanserp.net slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Cleanserp.net registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk