Fjern Chromium-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert Mar 2021

av Linas Kiguolis - -   Chromium browser virus | Type: Nettleserkaprer

Chromium fjerningsguide for virus

Hva er Chromium-virus?

Chromium-viruset er en skadelig nettleser som ble opprettet ved bruk av et åpen kilde-prosjekt

Bilde som viser Chromium

Spørsmål om Chromium virus

Chromium-virus er et begrep som brukes for å beskrive ondsinnede nettlesere som ble designet ved bruk av legitim Chromium-kode. Det finnes en lang liste med ondsinnede nettleserversjoner, for eksempel Chroomium browser virus eller eFast browser som har dukket opp de siste par årene. Så snart disse er installerte, kan de overskrive snarveier i en legitim Chrome-nettleser, og erstatte dem med falske snarveier. Vær oppmerksom på at Chromium malware er spesielt aktivt i Spania, Italia, Portugal og USA, samt en rekke andre land.

Navn Chromium-virus
Type Nettleserkaprer
Farenivå Middels. Skader ikke systemet, men kan endre Windows-registeret og innstillingene i nettleseren
Hovedfil Chromium.exe
Symptomer Høy bruk av CPU, erstatter nettleserens startside, installerer mistenkelige verktøylinjer
Chromium-nettlesere eFast Browser, Chroomium Browser, Tortuga Browser, Olcinium Browser, Qword Browser, Chedot Browser, BrowserAir Browser, Fusion Browser, BeagleBrowser, MyBrowser, Super Browser
Distribusjonsmetode Programvarebunting, freeware- eller sharewarenedlasting og nettverk, annonser
Hovedfare Omdirigerer til ondsinnede nettsider, infiserte annonser, identitetstyveri
Avinstallasjon Bruk ReimageIntego eller veiledningen nedenfor for å fjerne Chromium

Chromium-viruset er ikke tilknyttet Chrome og åpen kilde-prosjektet Chromium. Merk at sistnevnte er et helt legitimt prosjekt, og inneholder ikke ondsinnet kode. Det er åpent for alle som ønsker å utvikle en spesialtilpasset nettleser. Men, akkurat som alle andre åpen kilde-verktøy, blir det utnyttet av ondsinnede mennesker. Hvis du har oppdaget at nettleseren din oppfører seg mistenkelig, bør du sjekke om den har blitt erstattet av en falsk versjon.

Chromium-prosjektet

Brukere som er infisert av Chromium-viruset oppdager normalt ikke noe mistenkelig, ettersom målet med dette tvilsomme programmet er å lure ofre til å tro at de bruker den ekte versjonen av nettleseren. Mistenkelige omdirigeringer og irriterende popup-annonser avslører imidlertid at noe er galt med nettleseren, og brukere bør begynne å se etter mistenkelige programmer eller nettleserutvidelser på systemet.

Det kan dessverre være vanskelig å finne slike, da viruset skjuler prosessene sine. Hvis du sjekker oppgavebehandleren, vil du imidlertid kunne oppdage prosessen Chromium.exe. Denne skiller seg ut ved å bruke store mengder CPU-ressurser. For å oppdage og fjerne Chromium-tusselen fra Mac eller Windows, kan du måtte bruke et antimalware-program, som for eksempel ReimageIntego eller Malwarebytes. Du kan også finne en manuell veiledning nedenfor.

Chromium-virusChromium-virus er et begrep som brukes til å beskrive mistenkelige, annonsestøttede og ondsinnede nettlesere basert på kildekoden til Chromium. På dette bildet ser du et eksempel på en slik nettleser samt et eksempel på en falsk Chrome Update-annonse.

Det indikerte programmet sporer nettaktivitetene dine hver gang du bruker den. Dermed observerer Chromium hvilke nettsider du besøker, hvilke annonser du klikker på, og hvilke spørringer du bruker. Slik informasjon kan innhentes av tredjeparter, og kan ende opp hos noen du ikke stoler på. Innhentet data brukes dessuten til å levere målrettede annonser, noe som betyr at det kan brukes til å vise villedende innhold for å lure opplysninger fra deg.

Derfor bør du være forberedt på å se massevis av fristende annonser som tilbyr fantastiske tilbud. Du kan også se annonser som foreslår at du besøker voksensider eller installere programoppdateringer du ikke engang visste at du “trenger”.

Vær forsiktig hvis du oppdager at nettleseren din forårsaker omdirigeringer til en bestemt nettside hver gang du åpner den. Den falske Chromium-nettleseren kan prøve å tvinge deg til å bruke en bestemt søkemotor bare for å gi deg massevis av sponsede søkeresultater i tillegg til vanlige resultater, og deretter lure deg til å klikke på dem.

Kapreren kan dessuten plage deg med kontinuerlige omdirigeringer og lignende problemer. På grunn av dette, kan nettleseren omdirigere deg til potensielt usikre domener eller be deg om å oppgi personopplysninger. Unngå slike nettsider, og fokuser på å fjerne det ondsinnede Chromium-viruset.

Metoder for å installere falske Chromium-nettlesere

Du kan muliggjøre kapring fra Chromium-viruset hvis du har en tendens til å installere nye programmer med “Standard” eller “Default” modus. Det er svært viktig å endre installasjonsinnstillingene for å forhindre infiltrering av potensielt uønskede programmer.

Alt du trenger å gjøre er å finne og endre installasjonsinnstillingene. Velg “Custom” eller “Advanced” installasjon, og se etter mistenkelige avkryssingsbokser med tvilsomme erklæringer.

Hvis du finner erklæringer som gir tillatelse til installasjon av ukjente programmer, nettleserverktøy og lignende programmer, bør du ikke fortsette installasjonsprosessen før du endrer disse. Velg bort avkryssingene før du fortsetter. Til slutt må vi advare deg om at Chromium-nettlesere kan bli distribuert via “Urgent Chrome Update“-annonser.

Noen falske versjoner av nettlesere kan komme inn i offerets datamaskin via installasjon av ulovlige programmer. Vi anbefaler at du holder deg unna gratislisenser som er tilgjengelige fra torrent-sider eller andre mistenkelige nettsider. Hvis du installerer disse på systemet ditt, kan du bli infisert av skadelige filer.

Slik fjerner du Chromium-viruset fra Windows og MacOS

Fjern Chromium-virus fra Windows 10 så snart du oppdager at Chrome-nettleseren din oppfører seg på en mistenkelig måte. Det kan være lurt å sjekke Chrome-versjonen via nettleserinnstillingene. Husk bare at kriminelle aktører kan sørge for å få den falske nettleseren til å vise en falsk Chrome-versjon, bare for å overbevise ofrene om at de bruker en legitim versjon av nettleseren. Derfor bør du ikke stole på informasjonen du finner i Chromes “Om”-seksjon.

For å finne ut sannheten og fjerne Chromium fullstendig, anbefaler vi at du utfører et systemskann ved bruk av et antimalware-program. Det er sannsynlig at norske brukere er ekstra utsatt for dette PUP-et. Vær derfor ekstra forsiktig. Du kan også avinstallere Chromium ved hjelp av veiledningen som gis nedenfor.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Chromium fjerningsguide for virus

Fjern Chromium fra Windows systemer

Av og til er det enkelt å avinstallere Chromium-malware, og av og til er det ikke det – alt avhenger av virusversjonen. Hvis du har blitt infisert, bør du sjekke nylig installerte programmer og avinstallere alle som ser mistenkelige ut. Hvis dette ikke hjelper deg med å løse problemet, betyr det at du har å gjøre med en mer sofistikert malware-variant. I slike tilfeller anbefaler vi på det sterkeste at du bruker et antimalware-program.

Slik blir du kvitt Chromium-malware:

 1. Åpne oppgavebehandleren ved å klikke CTRL + ALT + DEL på tastaturet ditt.
 2. Gå til fanen Processes. Her kan du se en rekke Chromium-prosesser. Høyreklikk på en av dem og velg Go to file location. 
 3. Du får se en innholdet i mappen på skjermen din. Finn filen explorer.exe. Før du gjør noe med den, går du tilbake til oppgavebehandleren. Høyreklikk og velg End Task for alle Chromium-prosesser som kjører.
 4. Så snart alle prosessene er lukket, bør du handle raskt. Flytt filen explorer.exe fra ovennevnte mappe til Recycle bin. Høyreklikk på søppelkurven og velg Empty Recycle bin.
 5. Deretter velger du resten av filene i virus-mappen. Dra disse til søppelkurven. Det siste du bør gjøre er å se på plasseringen av mappen. Klikk på Local. 
 6. Slett mappen der du fant Chromium-viruset (den kan hete GamesBot eller noe helt annet!)
 7. Tøm søppelkurven igjen og følg veiledningen for å eliminere resten av malware-trusselen.

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Chromium og relaterte programmer
  Så, se etter Chromium eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Chromium fra Mac OS X system

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Chromium eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Chromium-viruset fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Chromium være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Chromium fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Chromium og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Chromium. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Tilbakestill Google Chrome

For å bli kvitt kapreren fra Chrome, anbefaler vi på det sterkeste at du tilbakestiller den. Alle bokmerker og lignende informasjon blir bevart.

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Chromium-virus ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som Chromium-virus under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Chromium-virus-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Chromium-virus. Tilbakestill Google Chrome

Fjern Chromium fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Chromium eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Chromium slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Chromium registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk