Alvorlighetsgrad:  
  (13/100)

Fjern Chromium-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert jul 2019

av Linas Kiguolis - -   Chromium browser virus | Type: Nettleserkaprer

Hvorfor bør du holde deg unna nettleserviruset Chromium?

Chromium virus

Det å bli infisert av Chromium-viruset er virkelig en ubehagelig opplevelse. Dette malware-programmet er basert på en åpen kilde-nettleser kalt Chromium, som Google Chrome opprinnelig er basert på. Husk at Chromium-prosjektet i seg selv er helt legitimt og inneholder ikke ondsinnet kode.

Chromium er åpen for alle som ønsker å lage en egentilpasset nettleser. Akkurat som andre åpen kilde-verktøy, blir det imidlertid utnyttet av ondsinnede mennesker. Det trengs bare noen få endringer for å gjøre dette legitime prosjektet til et ondsinnet program. Vi har allerede sett ulike eksempler på ondsinnede Chromium-versjoner, for eksempel Chroomium nettleservirus eller eFast-nettleseren.

Så snart Chromium-viruset er installert kan det overskrive legitime nettlesersnarveier i Chrome og erstatte dem med snarveier til en falsk Chrome-versjon. Brukere oppdager normalt ingenting mistenkelig, ettersom målet med Chromium er å få brukeren til å tro at han eller hun bruker en ekte nettleser.

Mistenkelige omdirigeringer og irriterende popup-annonser avslører imidlertid raskt at noe er galt med nettleseren, og brukeren kan begynne å se etter mistenkelige programmer eller nettleserutvidelser på systemet. Dessverre er det slik at disse er vanskelige å finne, fordi Chromium-viruset vet hvordan det skal skjule seg på systemet.

Spørsmål om Chromium virus

For å oppdage og fjerne malware-trusselen Chromium, må du bruke et antimalware-program som Reimage. De som ønsker å avinstallere malware-programmet manuelt bør følge stegene for fjerning av Chromium som er tilgjengelig nedenfor artikkelen.

Du må huske at det indikerte programmet sporer nettaktiviteteten din hele tiden mens du bruker det. Derfor kan det lagre informasjon om nettsider du besøker, annonser du klikker på, spørringer og lignende data. Du bør vurdere hvorvidt slik informasjon bør gå ut til noen du ikke kan stole på.

Innhentet data blir dessuten brukt til å levere målrettet reklame, og det kan dermed også brukes til å vise deg villedende innhold. Vær forsiktig hvis du opplever omdirigeringer til en bestemt nettside hver gang du starter nettleseren. Den falske Chromium-nettleseren kan prøve å tvinge deg til å bruke en bestemt søkemotor for å gi deg en rekke sponsede søkeresultater sammen med generiske resultater, og deretter lure deg til å klikke på dem.

Dermed kan du ende opp med å besøke tvilsomme nettsider som inneholder ondsinnet programvare, eller du kan bli bedt om å oppgi personlig informasjon. Du bør gjøre alt du kan for å holde deg unna slike nettsider, så vi anbefaler at du går tilbake til den gode, gamle Chrome-nettleseren så snart du oppdager at du bruker en falsk Chromium-nettleser.

Hvordan ble jeg infisert?

Du kan ved et uhell tillate Chromium-kapring hvis du installerer nye programmer med «standard» eller «default» installasjonsmodus. Det er veldig viktig at du endrer disse forhåndsvalgte innstillingene for å forhindre infiltrering av potensielt uønskede programmer.

De spres nemlig gjerne sammen med ulike gratisprogrammer. Alt du trenger å gjøre er å finne og endre innstillingene på riktig måte. Velg «custom» eller «advanced» installasjon og se etter mistenkelige avkryssingsbokser med tvilsomme utsagn. Hvis du finner meldinger som gir tillatelse til installasjon av ukjente programmer, inkludert verktøylinjer og lignende, bør du ikke fortsette installasjonsprosessen før du har tilpasset dette.

Velg bort avkryssingene før du fortsetter. Til slutt må vi dessuten advare deg om at falske Chromium-nettlesere kan bli distribuert via «Urgent Chrome Update»-annonser. Her finner du mer informasjon om Urgent Chrome Update-annonser.

Hvordan kan jeg fjerne Chromium-viruset?

Du bør fjerne Chromium-viruset så snart du oppdager at Chrome oppfører seg på en mistenkelig måte. Du kan sjekke hvilken Chrome-versjon du bruker via nettleserinnstillingene. Husk imidlertid at nettkriminelle kan få den falske nettleseren til å vise feil Chrome-versjon bare for å overbevise brukere om at de bruker en legitim versjon av nettleseren.

Derfor bør du ikke stole på informasjonen du finner i informasjonsseksjonen til Chrome. For å finne ut sannheten og fjerne Chromium-viruset, anbefaler vi at du utfører et systemskann med et antimalware-program.

Du kan reparere virusskade automatisk ved hjelp av et av disse programmene: Reimage, SpyHunterCombo Cleaner, Malwarebytes Malwarebytes. Vi anbefaler disse programmene fordi de oppdager potensielt uønskede programmer og virus, inkludert alle tilknyttede filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.
Chromium-virus skjermbilde
Chromium-virus skjermbildeChromium-virus skjermbildeChromium-virus skjermbildeChromium-virus skjermbildeChromium-virus skjermbilde

Manuell Chromium fjerningsguide for virus:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Fjern Chromium fra Windows systemer

Av og til er det enkelt å fjerne Chromium-viruset, mens det av og til ikke er det – alt avhenger av virusversjonen. Hvis du har blitt infisert bør du sjekke nylig installerte programmer og avinstallere alle som ser mistenkelige ut. Hvis disse instruksjonene ikke hjelper deg med å løse problemet, betyr det at du har å gjøre med en mer sofistikert utgave av malware-programmet. I slike tilfeller anbefaler vi på det sterkeste at du benytter et antimalware-program.

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs).Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Chromium og relaterte programmer
  Så, se etter Chromium eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'
 5. Slett Chromium fra Windows snarveier
  Høyreklikk på snarveien til Mozilla Firefox og velg Properties. Høyreklikk på nettleser ikon og velg 'Properties'
 6. Gå til Shortcut fanen og se på Target feltet. Slett ondsinnet URL som er relatert til viruset ditt Velg 'Shortcut' fanen og slett 'http://isearch.babylon.com...' eller annen mistenkelig URL

Gjenta trinnene ovenfor med alle nettleseres snarveier inkludert Internet Explorer og Google Chrome. Skjekk lokaliseringen for alle snarveiene inkludert skrivebordet, start menyen og oppgavelinjen

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Fjern Chromium fra Mac OS X system

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Chromium eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Fjern Chromium fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Chromium og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Chromium, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Fjern Chromium-viruset fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Chromium være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Fjern Chromium fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Chromium og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på meny (øverst til høyre), velg Options General.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til din foretrukne nettside eller klikk Restore to default.
 5. Klikk OK for å lagre disse endringene Så, i 'General' fanen, slett ondsinnet URL fra 'Home Page' seksjonen eller klikk på 'Restore to Default' knappen. Klikk 'OK' for å lagre endringer
 6. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 7. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Chromium. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Fjern Chromium fra Google Chrome

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Chromium og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Skift din hjemmeside og standard søkemotor hvis de var forandret av virus
  Klikk på meny ikonet og velg Settings.
 4. Så, se etter Open a specific page or set of pages under On startup alternativer og klikk på Set pages. Etter å ha klikket på meny og 'Settings', velg 'Set pages'
 5. Nå burde du se et nytt vindu. Så, slett ondsinnede søkesider og gå til den du vil bruke som hjemmeside. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 6. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 7. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 8. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 9. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 10. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Chromium. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Fjern Chromium fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Chromium eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Åpne din Safari nettleser og klikk på Safari i meny seksjonen. Så, velg Preferences som den ble vist før og velg General.
 4. Så, sjekk Homepage feltet. Hvis det er forandret av Chromium slett den uønskede linken og gå til en du vil bruke. Husk og inkluder ''http:// før du skriver adressen. Så, i 'General', slett ondsinnede URL og gå til ditt valgte domene navn
 5. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 6. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Chromium slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Om forfatteren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-chromium-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk