Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjern Chrominio Message Center-virus (Veiledning for fjerning) - Tutorial

av Lucia Danes - - | Type: Adware

Chrominio-viruset er en popup-melding som tilbyr installasjon av tvilsomme programmer

Chrominio Message Center-virus

Chrominio Message Center-virus er et adware-program og en av variantene av Chromium-viruset. Dette villedende popup-vinduet viser en melding som ber brukerne om å oppdatere Chromium. Ofre blir imidlertid omdirigert til tvilsomme nettsider som promoterer falske programmer, som optimeringsverktøy, tilleggsprogrammer, verktøylinjer, nettleserutvidelser og lignende. Chrominio-viruset kan dessuten infiltrere annet sponset innhold ved å vise villedende søkeresultater, annonser direkte i Google Chrome, Mozilla Firefox eller andre nettlesere, samt omdirigere brukere til skadelige domener.

Navn Chrominio Message Center-virus; Chrominio-virus
Tilknyttet Chromium-virus
Type Adware
Farenivå Middels. Kan installere falske programmer, men skader ikke systemet direkte
Symptomer Viser popup-annonser med falske forslag om programkjøp
Distribusjon Programvarebundling, ondsinnede nettsider, popup-annonser
Eliminering Det beste verktøyet for fjerning av PUP-er er ReimageIntego

Det finnes flere innlegg på Google-forum der det klages over mistenkelige Chrominio-meldinger. Et av emnene er for eksempel “Is Chrominio Message Center your work?.” Det er tydelig at brukere er forvirret over hvorvidt Google og Chrome er tilknyttet disse villedende popup-vinduene. Vi kan forsikre deg om at dette ikke er tilfelle, og disse falske varslene har ingenting med den respektable organisasjonen å gjøre. Brukere sier også at de har oppdaget mange problemer ved skanning av systemet med et antimalware-program, og at de raskt ble kvitt adware-programmene etterpå.

Det irriterende Chrominio Message Center-varselet kan utløses når som helst i nettleseren. Ettersom popup-vinduet dukker opp uventet, og ser ut til å ha alle legitime logoer fra Chromium (et legitimt, åpen kilde-verktøy lansert av Google), kan brukere bli forvirret og ta feil av denne svindelen og en ekte melding. Vinduet har ingen “X”-knapp som kan brukes for å lukke det, og den eneste tilgjengelige knappen er “Configure”. 

Følgende melding dukker opp i popup-vinduet: 

Chromino Message Center
New Chromium version is available
Would you like to install the latest version?
[configure] button

Hvis brukere klikker på “Configure”-knappen, blir de enten bedt om å oppgi personopplysningene sine, som navn, e-postadresse eller til og med bankinformasjon; eller de får tilbud om en falsk programvare som er fullstendig unyttig. I tillegg kan brukere ved et uhell begynne å abonnere på tjenester de ikke trenger, og kredittkortet deres blir belastet (normalt på et beløp på rundt $ 50) månedlig eller til og med ukentlig. Dessverre innser ikke ofrene at de godtar dette. Du bør derfor være forsiktig på nettet og lære deg å gjenkjenne svindelforsøk.

Chrominio Message Center-adwareChrominio Message Center-viruset er et program som viser villedende meldinger med kommersielt innhold

Chrominio-viruset ble opprettet med ett eneste mål; å generere fortjeneste fra uskyldige brukere. Hver gang en bruker lures til å installere det mistenkelige programmet, får utvikleren av adware-programmet en økonomisk kompensasjon. Dette kalles gjerne pay-per-install, og benyttes av utviklere av tvilsomme programvare i tillegg til adware-utviklere. Du bør derfor snarest mulig fjerne Chrominio Message Center-viruset. Ikke la svindlerne tjene penger på nettleserøkten din.

Adware-programmer innhenter normalt massevis av ikke-personlig identifiserbar informasjon (i noen tilfeller kan tvilsomme programmer innhente sensitiv informasjon; sikkerhetseksperter kaller det spyware). Chrominio Message-viruset er ikke noe unntak. Programmet kan:

 • overvåke aktivitetene dine på Twitter eller andre sosiale media;
 • få tilgang til søkehistorikken din og sjekke hvilke salg, tilbud og avtaler du foretrekker;
 • se hvilke filmer, spill eller musikk du foretrekker;
 • se informasjon om internettleverandøren din og IP-adressen din.

Denne informasjonen brukes senere til annonseringsformål. Teamet hos Virusai.lt vil du skal vite at utviklerne oppretter, justerer og endrer innholdet sitt basert på preferansene dine, kun for å lure deg. På denne måten kan annonsørene forsikre seg om at produktene du liker kjøpes fra dem istedet for legitime forhandlere.

Du bør fjerne Chrominio-viruset, samt alle tilhørende komponenter, fra datamaskinen din. Den beste måten å gjøre dette på er ved å bruke ReimageIntego eller et annet antimalware-program. Disse profesjonelle programmene kan skanne hele systemet ditt og fjerne eventuelle trusler, inkluder de som adware-trusselen kan ha installert uten at du er klar over det.

Chrominio-virus

Chrominio Message Center kan være skjult i programvarepakker

Potensielt uønskede programmer utvikles til fordel for utviklerne, og ikke sluttbrukerne. Ofre for adware-programmer installerer dem dermed ikke på enhetene sine med vilje. Det er vel ingen som ønsker å installere annonseprogrammer som plager dem hele dagen. Utviklere av tvilsomme programmer benytter derfor programvarebundling for å infiltrere så mange datamaskiner som mulig.

Denne markedsføringsteknikken gjør det mulig for freeware- og shareware-utviklere å legge til ekstrakomponenter i installasjonsprogrammer og skjule dem i avansert og tilpasset installasjonsmodus. Det er svært vanlig at brukere ikke følger med under installasjonen av gratisprogrammer, ettersom de vil at prosessen skal være over raskest mulig. På grunn av dette velger de alltid anbefalt eller rask installasjon, som resulterer i installasjon av adware eller andre PUP-er.

Etter å ha valgt avanserte innstillinger, bør du sørge for å fjerne alle valg av optimeringsverktøy, nettleserutvidelser, PDF-programmer og andre tvilsomme programmer. Vi kan forsikre deg om at de fleste programmene som tilbys er unyttige eller i verste fall skadelige.

Fjerning av Chrominio Message Center-viruset

For å fjerne Chrominio-viruset på riktig måte, bør du benytte et profesjonelt antimalware-verktøy og utføre et komplett systemskann. Dette alternativet gjør det mulig å oppdage alle komponenter som adware-programmet kan ha installert, og eliminere disse på en rask måte. 

Falsk varsel fra Chrominio Message

Hvis du har mye dataerfaring, kan du også prøve å fjerne Chrominio Message Center manuelt. Denne metoden kan imidlertid være litt tidkrevende, og krever dessuten full oppmerksomhet. Etter å ha fjernet adware-trusselen, må du sørge for at alle nettleserinnstillinger angis til standard, ettersom noen PUP-er endrer disse uten advarsel. Bla nedover for å se hvordan du tilbakestiller alle nettlesere til standard.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Chrominio Message Center fjerningsguide for virus:

Fjern Chrominio Message Center fra Windows systemer

Bli kvitt Chrominio Message Center-viruset fra Windows OS ved å følge disse stegene:

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Chrominio Message Center og relaterte programmer
  Så, se etter Chrominio Message Center eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Chrominio Message Center fra Mac OS X system

Hvis du ønsker å eliminere PUP-et fra Mac OS X, kan du benytte disse instruksjonene:

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Chrominio Message Center eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Chrominio Message Center fra Internet Explorer (IE)

Så snart adware-trusselen er slettet, må du tilbakestille Internet Explorer til standard:

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Chrominio Message Center og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Chrominio Message Center, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Chrominio Message Center-viruset fra Microsoft Edge

For å tilbakestille Microsoft Edge, gjør du følgende:

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Chrominio Message Center være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Chrominio Message Center fra Mozilla Firefox (FF)

Sørg for at Firefox blir som ny:

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Chrominio Message Center og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Chrominio Message Center. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Chrominio Message Center fra Google Chrome

Google Chrome tilbakestilles på denne måten:

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Chrominio Message Center og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Chrominio Message Center. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Chrominio Message Center fra Safari

Hvis potensielt uønskede programmer har infisert Safari, kan du foreta følgende endringer:

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Chrominio Message Center eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Chrominio Message Center slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-chrominio-message-center-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Chrominio Message Center virus