Fjerne Chromesearch.info (Veiledning for fjerning av virus) - Gratisinstruksjoner

av Gabriel E. Hall - - | Type: Nettleserkaprer

Chromesearch.info fjerningsguide

Hva er Chromesearch.info?

Chromesearch.info er en søkemotor som hevder å respektere personvern

Bilde av Chromesearch.info

Chromesearch.info er et potensielt uønsket program som drives som en bedragersk søkemotor. Normalt blir folk lurt til å bruke tjenesten på grunn av det villedende utseendet — det ligner i stor grad på Google. På tross av at det hevder å respektere brukernes personvern, påpeker eksperter at Chrome Search kan innhente ulike informasjon og kapre nettleseren din.

Normalt kommer denne nettleserkapreren inn i systemet som en søkeutvidelse i Chrome ved installasjon av freeware-programmer. Dette potensielt uønskede programmet krever ikke tillatelse for å komme inn i systemet og kaprer nettlesere som Google Chrome, Safari, Internet Explorer, Mozilla Firefox osv. i det skjulte.

Etter infiltrering prøver Chromesearch.info å angi seg selv som standard søkemotor. Det endrer dermed nettleserinnstillinger, som ny fane-side, startside og standard søkemotor til https://chromesearch.info/search/?q=%s&uid=. Merk at det ikke er enkelt å bli kvitt disse endringene, ettersom PUP-et raskt angir dem på nytt.

Kapring av nettleseren er imidlertid ikke det eneste problemet med denne falske søkemotoren. Chrome Search innhenter dessverre informasjon som anses for å være potensielt skadelig for personvernet ditt. Som om ikke det er nok, drar denne nettleserkapreren nytte av slik data for å gi deg annonser som passer til interessene dine.

Illustrasjon av søkemotoren Chromesearch.infoChromesearch.info er en nettleserkaprer som prøver å overta nettleseren din og foreta uønskede endringer.

Du bør være oppmerksom på at det finnes utallige versjoner av ChromeSearch, som for eksempel:

På grunn av alt som nevnes ovenfor, foreslår vi at fjerner Chromesearch.info for å unngå datainnhenting, omdirigeringer og skadelige annonser. Du kan ente benytte den manuelle elimineringsveiledningen nederst i denne artikkelen, eller du kan velge et robust antivirus-program til å gjøre jobben for deg.

ReimageIntego kan fjerne Chromesearch.info på få sekunder, og sørge for datamaskinens sikkerhet også i fremtiden. Vi anbefaler primært dette profesjonelle sikkerhetsprogrammet for brukere som lider av nettleserkaprere og andre potensielt uønskede programmer.

Uforsiktige brukere kan laste ned nettleserkaprere med tredjepartsprogrammer

Normalt spres nettleserkaprere i pakker med gratisprogrammer. Siden brukere har en tendens til å skynde seg gjennom installasjonsprosessen, skjuler utviklerne av slike upålitelige programmer informasjon om dem. Brukere som installerer programvare med rask/anbefalte innstillinger får slike ekstraprogrammer på kjøpet uten å være klar over det.

Du kan beskytte deg selv fra dette ved å velge tilpasset eller avansert installasjon etter å ha lastet ned et freeware-program. Let etter mistenkelige valg som er merket uten din tillatelse, ettersom disse gjør det mulig for potensielt uønskede programmer å infiltrere datamaskinen din. Du må alltid velge bort disse for å beskytte systemet ditt.

I tillegg bør du ta visse forholdsregler for å unngå installasjon av PUP-er fra andre kilder. Dette innebærer at du aldri bør klikke på annonser og ikke bla gjennom tvilsomme nettsider. Hvis du ønsker å sikre deg at PC-en din er beskyttet til enhver tid, bør du installere et antivirus-program.

Fjerning av Chromesearch.info-viruset krever bare noen få klikk

Den enkleste måten å identifisere et potensielt uønsket program på datamaskinen din er å følge med under nettleserøktene dine. Etter kapring blir du normalt tvunget til å bruke mistenkelige søkemotorer som dukker opp hver gang du åpner en ny fane eller et nytt vindu. Du kan også oppleve irriterende omdirigeringer og oppleve en overdreven mengde annonser.

I dette tilfellet er datamaskinen din infisert av et potensielt uønsket program. Du bør bestemme deg for hvilken elimineringsmetode du foretrekker; manuell eller automatisk. Merk at vi alltid anbefaler at du fjerner Chromesearch.info og andre PUP-er ved hjelp av et sikkerhetsprogram.

Det er imidlertid også mulig å fjerne Chromesearch.info manuelt. Eksperter fra LosVirus.es sier at vanlige databrukere ikke bør prøve å avinstallere potensielt uønskede programmer på egenhånd ettersom de kan komme til å skade systemet. Nedenfor finner du instruksjoner for å hjelpe deg med å bli kvitt nettleserkaprere.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Chromesearch.info fjerningsguide

Fjern Chromesearch.info fra Windows systemer

Hvis Windows-systemet ditt er infisert av Chrome Search-viruset, kan du bli kvitt det ved hjelp av disse instruksjonene.

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Chromesearch.info og relaterte programmer
  Så, se etter Chromesearch.info eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Chromesearch.info fra Mac OS X system

Hvis du har oppdaget kapreren Chrome Search på Mac, bør du umiddelbart avinstallere PUP-et med alle elementer fra systemet.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Chromesearch.info eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Chromesearch.info fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Chromesearch.info være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Chromesearch.info fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Chromesearch.info og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Chromesearch.info. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Chromesearch.info fra Google Chrome

På tross av at Chromesearch.info ser ut som Google, bør det fjernes ved å slette mistenkelige utvidelser fra Chrome og tilbakestille nettleseren.

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Chromesearch.info og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Chromesearch.info. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Chromesearch.info fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Chromesearch.info eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Chromesearch.info slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Chromesearch.info registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk