Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Chimera-virus (Oppdatert)

av Jake Doevan - - | Type: Stjele programmer

Hva er kjent om Chimera-viruset?

Chimera er et ondsinnet ransomware som dukket opp på slutten av forrige år. Sikkerhetseksperter advarer fremdeles brukere om denne nettinfeksjonen, så det er aktuelt også i 2016. Det tydeligste tegnet som viser at du er infisert av Chimera ransomware er krypterte filer. Normalt endrer denne trusselen endelsen av brukerens filer ved å legge til .chimera, .code, .ccc og lignende. Etter å ha gjort dette begynner det å vise varsler som tilbyr offeret å kjøpe dekrypteringsverktøyet til Chimera og dekryptere alle påvirkede filer. Dessverre er det ikke mulig å få tilgang til krypterte filer, og den eneste måten for å gjennoprette disse filene er fra en sikkerhetskopi. Før du gjør dette må du imidlertid fjerne Chimera-viruset ved å kjøre et fullstendig systemskann med en oppdatert antispyware.

Normalt vises varselmeldingen til Chimera-viruset på to språk – tysk og engelsk. Dette betyr at viruset er programmert til å angripe tysk- og engelskspråklige land. Hvis du bor i et slik land bør du være forsiktig når du blar gjennom sider på nettet fordi du kan bli lurt til å laste ned denne trusselen til datamaskinen din. Når brukere blir infiserte har de en tendens til å få panikk og betale svindlerne, men husk at det å betale løsesummen IKKE garanterer at du får tilbake dine personlige data. Etter at filene dine er krypterte kan det dessverre være vanskelig å dekryptere dem. Du kan prøve å bruke et dekrypteringsverktøy, men den mest pålitelige måten for å redde dataene dine fra en slik ransomware er å benytte sikkerhetskopier og lagre disse på eksterne disker. Vennligst vær oppmerksom på at lagring av data på en nettside ikke er en trygg måte å sikre informasjon på, ettersom Chimera-viruset kan koble seg til nettet ditt. Dersom du ønsker å forhindre at dine personlige data faller i hendene til slike kaprere anbefaler vi at du laster ned Reimage Reimage Cleaner , et pålitelig sikkerhetsprogram som ble utviklet for å finne og fjerne potensielt uønskede programmer, virus, adware og så videre. Du kan også bruke dette programmet til å fjerne Chimera-viruset fra datamaskinen din. Dessverre kan ikke dette programmet hjelpe deg med å gjenopprette data. For å gjøre dette kan du bruke R-studio eller Photorec.

The malicious warning message of Chimera ransomware

Chimera virussymptomer og infiltreringsmetode:

Chimera er en trojansk hest, noe som betyr at det kan komme inn i datamaskinen din ved å late som at det er legitimt. Dette betyr at du må være veldig forsiktig for å unngå installasjon av dette viruset på datamaskinen din. Normalt vil slike trojanere nå offerets PC og installere Chimera-viruset via e-post, så du bør være veldig forsiktig med mistenkelige meldinger og aldri åpne vedlegg som kommer med disse. Du bør dessuten unngå søppelpost ettersom det er en stor fare for at disse inneholder skadelige trusler. Normalt sender kaprere slike e-poster fra adresser som ser kjente og offisielle ut. Dersom du er usikker på avsenderen av en e-post bør du søke opp e-postadressen deres på nettet. En annen måte for å få Trojan-viruset er via tvilsomme annonser som hevder at du bør oppdatere programmene dine eller besøke bestemte nettsider. Istedet for å omdirigere deg til nettsiden du er interessert i kan de automatisk laste ned denne trojaneren på datamaskinen din. Dersom PC-en din infiseres av denne nettrusselen bør du gå til neste side for å finne ut hvordan du kan fjerne Chimera-viruset.

Hvordan fjerne Chimera-viruset?

Dersom datamaskinen din er infisert av ransomware-programmet Chimera, bør du koble fra nettet øyeblikkelig. Ellers kan du snart oppdage flere krypterte filer på datamaskinen. Fjerning av Chimera-viruset er dessverre ikke en enkel oppgave, og du kan møte flere problemer mens du prøver å bli kvitt dette ransomware-programmet. Det viktigste å huske er at du bør unngå forsøk på å eliminere dette malware-programmet manuelt. For å fjerne Chimera-viruset med alle tilhørende filer, bør du bruke en oppdatert antispyware, som for eksempel Reimage Reimage Cleaner eller Malwarebytes. Hvis du ikke klarer å starte noen av disse programmene bør du følge veiledningen som gis nedenfor. Dersom du ikke ønsker lignende virus på datamaskinen din i fremtiden bør du legge nysgjerrighteten til side og ikke klikke på upålitelig e-poster og annonser. For å gjenopprette filene dine kan du prøve å bruke R-studio og Photorec.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage Cleaner Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Reimage Cleaner, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Reimage Cleaner har en gratis, begrenset skanner. Reimage Reimage Cleaner tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage Cleaner, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Chimera fjerningsguide for virus:

Fjern Chimera ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Chimera

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Chimera.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Chimera ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Chimera. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner og sørge for at fjerning av Chimera er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Chimera og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-chimera-ransomware.html

Veiledning for sletting på andre språk