Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern .Cerber3-virus (Gratisinstruksjoner)

av Olivia Morelli - - | Type: Ransomware

Cerber3 ransomware innhenter enda mer penger fra ofrene sine

Det ser ut til at utviklerne bak Cerber virus er dedikert til arbeidet sitt, og de gjør alt de kan for å forbedre dette viruset. Ved slutten av sommeren 2016 har de opprettet en tredje variant av denne cryptoransomware-trusselen, kalt .cerber3 filendelse-virus (også kalt Cerber3 ransomwarevirus). Denne ransomware-trusselen er raskt blitt oppdatert fra Cerber 2.0 til 3.0 av utviklerne etter at den kostnadsfrie Cerber Decryptor ble lansert. Etter å ha tatt kontroll over datasystemet, begynner Cerber3 malware å ødelegge offerets filer med en sterk krypteringsalgoritme. Det krypterer alle filene individuelt og legger til .cerber3-filendelsen til det. På denne måten kan brukeren identifisere navnet på ransomware-trusselen. Viruset legger dessuten igjen # HELP DECRYPT #.txt som gir informasjon om skaden som er påført offerets filer, og instruksjoner om hvordan den kan reverseres. Viruset ber om at løsesummen betales i bitcoins via en betalingsside som kun er tilgjengelig via Tor-nettleseren. For øyeblikket finnes det ingen måte for å dekryptere data med filendelsen .cerber3, men et slikt verktøy kan bli lansert i fremtiden.

I stedet for å finne frem kredittkortet bør du vurdere hvorvidt du ønsker å betale løsesummen. Vi forstår at du trenger dine personlige filer og at de er veldig viktige for deg, men husk at nettkriminelle er folk som ikke er verdt tilliten din. Tror du at de faktisk tilbyr dekrypteringsprogrammet og at det kommer til å være uten malware? Nettkriminelle kan dessverre legge ved ondsinnede komponenter sammen med dekrypteringsprogrammet, noe som gjør datamaskinen sårbar og utsatt for risiko. En annen grunn til ikke å betale er dessuten at de nettkriminelle fortsetter sine ondsinnede aktiviteter kun fordi ofrene fortsetter å betale dem. Vær så snill å kjemp tilbake, og ikke betal! I stedet bør du fjerne .Cerber3 filendelse-viruset fra systemet og gjøre alt du kan for å forhindre at en slik situasjon oppstår igjen. Malware-eksperter kan være i stand til å opprette et gratis dekrypteringsverktøy snart, så vi anbefaler definitivt at du ikke kaster bort penger på disse svindlerne. For å fjerne Cerber3, anbefaler vi at du benytter programvaren Reimage Reimage Cleaner Intego.

.Cerber3 file extension virus' payment page

Hvem har latt dette viruset komme inn i datasystemet?

Filendelseviruset .Cerber3 distribueres som en trojansk hest, noe som betyr at den prøver å lure brukere til å installere den uten å innse at det er en skadelig fil. Du kan infisere PC-en din med dette malware-programmet etter å ha besøkt usikre, mistenkelige eller falske nettsider, åpne tvilsomme e-poster eller klikke på falske lenker. Hvis du er usikker på sikkerheten av nettsiden du er i ferd med å besøke, bør du unngå den. Hvis du ikke kjenner personen som har sendt deg en e-post bør du ikke åpne hverken e-posten eller vedlegg. Sørg for at datamaskinen din alltid er beskyttet. Nettkriminelle benytter nye teknikker for å svindle databrukere, og flere ulike handlinger bør tas for å beskytte datasystemet fra dette viruset. Det finnes flere tips om hvordan du kan beskytte datamaskinen og filene dine fra å bli infiserte av et ransomware-virus.

  • Installer et godt antimalware-program. Dette er det eneste som kan identifisere ransomware-trusselen og forhindre den fra å komme inn i datasystemet uten at du er klar over det.
  • Sørg for at alle programmer er oppdaterte. Det spiller ingen rolle hva slags programmer du har på PC-en din – sørg for at de er oppdaterte til nyeste versjon. Det er lurt å aktivere automatiske oppdateringer – på denne måten blir programmene øyeblikkelig oppdaterte så snart utvikleren lanserer en ny versjon.

Hvordan fjerne Cerber 3-viruset?

For å oppsummere, ønsker vi å si at brukere bør ta forholdsregler før et ransomware-virus kommer inn i datamaskinen. I de fleste tilfeller finner brukere ut om slike virus kun etter at de blir ofre for ransomware-trusler. Hvis du leser denne artikkelen og aldri har blitt infisert av ransomware, foreslår vi at du tar sikkerhetskopier av dataene dine og beskytter datasystemet ditt ved å installere et sikkerhetsprogram. Hvis du allerede har blitt offer for dette ransomware-programmet, bør du fjerne Cerber3-viruset snarest. Det anbefales IKKE at du gjør dette manuelt. Kun erfarne databrukere og IT-eksperter er i stand til å gjøre dette på riktig måte. Vi anbefaler at du benytter et automatisk program for fjerning av malware, som for eksempel Reimage Reimage Cleaner Intego for å eliminere viruset på riktig måte. Instruksjonene nedenfor hjelper deg med å fjerne .Cerber3-viruser.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell .Cerber3 fjerningsguide for virus:

Fjern .Cerber3 ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne .Cerber3

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av .Cerber3.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern .Cerber3 ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av .Cerber3. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av .Cerber3 er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne .Cerber3 fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av .Cerber3 kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Data Recovery Pro

Selv om dette ikke er det offisielle dekrypteringsverktøyet, kan programmet hjelpe deg med å gjenopprette de krypterte filene dine. Instruksjoner for hvordan du bruker dette programmet tilbys nedenfor.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av .Cerber3 ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Tidligere Windows-versjoner

Hvis funksjonen for systemgjenoppretting er aktivert på PC-en din kan du ha muligheten til å gjenopprette filene dine ved hjelp av disse instruksjonene:

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

ShadowExplorer

Denne metoden fungerer kun hvis viruset ikke sletter skyggekopiene på systemet. Det er ikke sikkert at denne metoden fungerer, men den kan være verdt et forsøk:

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot .Cerber3 og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-cerber3-file-extension-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk


Din mening om .Cerber3 file extension virus