Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Cerber 3.0-virus

av Julie Splinters - - | Type: Ransomware

Cerber 3.0-virus er i fokus

Utviklerne av Cerber-viruset ser ut til å jobbe ganske iherdig ettersom de igjen har bombardert nettverdenen – Cerber 3.0-viruset er nå lansert. Dette viruset er et av de best utviklede og destruktive filkrypterende truslene på markedet. Det har utviklet seg i så stor grad at det til og med er i stand til å snakke til ofrene sine. Hackerne har ikke gitt virusekspertene muligheten til å få en fordel, og kommer jevnlig opp med nye og forbedrede versjoner. Hvis den nyeste versjonen har okkupert datamaskinen din er det imidlertid ingen grunn til å bekymre seg. Det er fremdeles mulig å fjerne Cerber 3.0. Dette ransomware-programmet er ansett som et av de mest komplekse virusene som finnes. På tross av dette har IT-eksperter vært i stand til å finne dekrypteringsstrategier. Mens du venter på et gratis dekrypteringsverktøy kan du finne ut mer om denne virusoppdateringen og hvor skadelig den er i forhold til tidligere versjoner. Nederst i artikkelen kan du finne instruksjoner for fjerning av Cerber 3.0. Mens du leser dette kan du begynne å installere Reimage for å fremskynde elimineringsprosessen.

Hvis du ikker er kjent med utviklingen av det notoriske viruset Cerber, kan vi raskt gi deg hovedpunktene. Cerber ransomware var i utgangspunktet et vanlig filkrypterende virus. I starten var det kun rettet mot visse regioner, og krevde omstart av systemet for å kunne aktiveres. Etter hvert kom Cerber 2.0. Etter å ha infisert systemet kom viruset inn i datamaskinen sammen med en .vma-fil. En kvinnelig stemme forklarte at filene var blitt låst. Senere ble malware-trusselen oppdatert igjen. Hvis ofrene nektet å betale løsesummen, risikerte de at datamaskinen ble tilkoblet et ondsinnet botnet, et nettverk av datamaskiner som sender ut infiserte filer.

The note left by Cerber 3.0 virus

Samtidig som Cerber 2.0 fremdeles herjer på nettet, har ryktene om en ny versjon allerede spredt seg. Den tidligere versjonen var først og fremst kjent for å kryptere filer og legge til endelsen .cerber2. Når det gjelder malware-trusselen Cerber 3.0, legges endelsen .cerber3 til de krypterte filene. Innen kort tid har derfor ransomware-programmet fått en alternativ tittel .cerber3 filendelsevirus. Malware-trusselen presenterer ikke instruksjonene for filgjenoppretting i #DECRYPT MY FILES #.txt, men i # HELP DECRYPT #.txt. I tillegg har nå viruset begynt å bruke ICMP-pakker. Dette er kort fortalt feilmeldinger. Du kan oppdage mange slike så snart Cerber 3.0 kommer inn i systemet ditt.

Distribusjonsmetodene til viruset

Når det gjelder distribusjonsmetodene er det ingen endringer fra tidligere versjoner. Trusselen angriper normalt ofrene via søppelpost. Hackere har blitt flinke til å lage overbevisende dokumenter om for eksempel skatteoppgjør, pakkelevering eller telekommunikasjon. Du bør ikke skynde deg med å åpne slike e-poster selv om de er adresserte direkte til deg. Hvis du ikke er forsiktig nok og klikker på en infisert fil, kan du komme til å kjøre de ondsinnede filene til Cerber-viruset. Vær oppmerksom på gamle programmer som ikke har blitt oppdaterte på en stund. Malware-programmet kan også skjule seg bak disse. Du bør dessuten være oppmerksom på villedende tilbud om å installere ekstraprogrammer eller dataskannere. Hvis disse kommer fra upålitelige kilder kan du risikere å bli kapret av Cerber 3.0.

Hvordan kan jeg slette dette viruset?

Det er ingen grunn til å få panikk selv om viruset har kryptert alle filene dine. Vi ønsker å advare deg om ikke å overføre penger, ettersom det ikke finnes noen garanti for at dette øker mulighetene dine for å gjenopprette filene dine. Først og fremst bør du starte elimineringen av Cerber 3.0. Du kan gjøre dette ved bruk av Reimage eller Malwarebytes. Så snart elimineringsprosessen er fullført kan du prøve å dekryptere filene. Nedenfor presenterer vi flere forslag til hvordan dette kan gjøres. Hvis du klarer å gjenopprette dataene dine bør du sørge for å ta jevnlige sikkerhetskopier og lagre disse på bærbare lagringsenheter. Hvis du sliter med å fjerne Cerber 3.0 på grunn av at du ikke klarer å kontrollere enheten din, kan du ta en titt på instruksjonene for å gjenopprette tilgangen. Vær oppmerksom på at disse anbefalingene gjelder søppelpost. Det er svært viktig å være oppmerksom for å unngå virus som Cerber 3.0.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Cerber 3.0 fjerningsguide for virus:

Fjern Cerber 3.0 ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Cerber 3.0

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Cerber 3.0.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Cerber 3.0 ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Cerber 3.0. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Cerber 3.0 er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Cerber 3.0 fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av Cerber 3.0 kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Data Recovery Pro

Dette verktøyet kan benyttes for å gjenopprette filene dine etter datakrasj eller lignende feil forårsaket av operativsystemet. Det er viktig å være oppmerksom på at programmet kan dekode filene hvis ransomware-programmet benytter en svak krypteringsteknikk. Når det gjelder Cerber 3.0 er det ikke sikkert at verktøyet klarer å gjenopprette all data. Derfor kan du måtte vente på et dekrypteringsprogram for Cerber 3.0.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av Cerber 3.0 ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Shadow Explorer

Shadow Explorer kan være nyttig hvis trusselen ikke sletter skyggekopier. Ellers vil ikke dette verktøyet kunne gjenopprette filene.

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Cerber Decrypter

Det har gått mange måneder siden den opprinnelige versjonen av Cerber dukket opp, så IT-eksperter har laget et verktøy som er spesialdesignet for å gjenopprette filer som er låst av dette viruset. Det er imidlertid veldig sannsynlig at dette dekrypteringsverktøyet ikke fungerer for nye Cerber 3.0, men det er verdt et forsøk.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Cerber 3.0 og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-cerber-3-0-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk