Alvorlighetsgrad:  
  (97/100)

.ccc-filvirus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Ugnius Kiguolis - - | Type: Stjele programmer

Hva betyr filendelsen .ccc på slutten av filnavnet?

I slutten av oktober begynte sikkerhetsforhandlere å advare brukere om en ny versjon av TeslaCrypt ransomware. Denne nylig lanserte trusselen skiller seg fra forgjengeren ved at den legger til en .ccc-filendelse til personlige filer på datamaskinen. Dersom du ser filtyper som .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3., og mange andre med filendelsen .ccc, betyr det at du er infisert med ransomware.

Hvordan kan .ccc-viruset infisere datamaskinen min?

Akkurat som tidligere versjoner spres .ccc-filviruset ved hjelp av trojanske hester. De kan være skjulte i vedlegg til søppelpost, falske oppdateringsvarsler, ulovlige nettsider og lignende. Derfor er det nødvendig å ha trygge nettleservaner. Vi anbefaler at du:

 • installerer en pålitelig antispyware og holder den oppdatert;
 • IKKE åpner ukjente e-postmeldinger. Selv om tittelen informerer deg om forhåndsbetalte kjøp, manglende betalinger, skatter og andre viktige ting, bør du først sjekke teksten for grammatikk- og skrivefeil. Dersom du finner feil bør du umiddelbart rapportere e-posten som søppelpost ettersom offisielle e-postmeldinger ikke inneholder feil;
 • Dersom du tror at PC-en din mangler programvareoppdateringer (Java, Flash Player, Media Player, etc.), bør du besøke den offisielle nettsiden og laste ned programmet direkte. Aldri klikk på varsler om programvareoppdateringer som dukker opp på skjermen ettersom disse ofte misbrukes av nettkriminelle.

.ccc File Extension ransomware

Hvilke tegn avslører at dette ransomware-programmet allerede befinner seg på systemet mitt?

.ccc-viruset kan skade viktig data som bilder, videoer og dokumenter som er lagret på datamaskinen. Dette viruset kan derfor medføre store problemer dersom du ikke har sikkerhetskopier av filene dine. Så snart denne oppdaterte TeslaCrypt 2.0-versjonen kjører vil all data med filendelsene som er nevnt ovenfor få en .ccc-endelse. Programmet genererer dessuten meldinger som normalt er navngitt som howto_recover_file_.txt og howto_recover_file_.html. Offeret blir bedt om å betale 2 bitcoin, eller omtrent $500 for en privat dektypteringsnøkkel. Slike meldinger er synlige i alle mapper som inneholder krypterte filer. Sikkerhetseksperter advarer om at det nærmest er umulig å gjenvinne de skadede filene fordi TeslaCrypt ccc-viruset benytter den kompliserte krypteringskoden AES-256-CBC og “stores only a public key of SHA256 of generated private key of bitcoinaddress.” Det virker demed som at den eneste måten for å kryptere filene er å betale løsesummen. Lang erfaring med nett-trusler som .ccc-filendelsen har imidlertid vist at man ikke oppnår annet enn å miste pengene sine dersom man betaler løsesummen. Det er selvfølgelig mulig at du kan få tilsendt dekrypteringsnøkkelen som gir mulighet til å gjenopprette filene dine, men du kan aldri være sikker på dette. Ved å oppgi kredittkortopplysningene dine risikerer du dessuten å oppleve tyveri fra bankkontoen din. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du fjerner .ccc-filendelse viruset ved hjelp av Reimage og deretter prøver å gjenopprette tapt data ved hjelp av et verktøy for filgjenoppretting. Dersom du ønsker å finne ut mer om fjerning av .ccc-filviruset kan du gå til neste side.

Hvordan kan jeg fjerne denne ondsinnede ransomware-infeksjonen?

Dersom du allerede har oppdaget at alle dataene dine er kryptert av .ccc-filviruset, bør du fjerne denne infeksjonen snarest. Dersom datamaskinen din inneholder viktige dokumenter og du ikke har noen sikkerhetskopi, vil du sannsynligvis vurdere å betale løsesummen. Som vi har nevnt garanterer imidlertid ikke dette at du får dekrypteringsnøkkelen som trengs for å gjenopprette filene. For å fikse datamaskinen og få tilbake filene dine anbefaler vi at du benytter Reimage eller Malwarebytes Malwarebytes som kan hjelpe deg med å bli kvitt ransomware. For å utføre dekrypteringen kan du prøve en av disse programmene: Kaspersky, Photorec eller R-Studio

Du kan dessuten fjerne .ccc-filviruset ved å benytte veiledningen som gis nedenfor. Det anbefales imidlertid IKKE at du benytter manuell fjerning ettersom dette kan føre til skade på viktige PC-filer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell .ccc File Extension fjerningsguide for virus:

Fjern .ccc File Extension ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne .ccc File Extension

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av .ccc File Extension.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern .ccc File Extension ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av .ccc File Extension. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av .ccc File Extension er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot .ccc File Extension og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunterCombo Cleaner eller Malwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-ccc-file-extension-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk