Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Buddy-virus (Enkel veiledning for fjerning)

av Julie Splinters - - | Type: Stjele programmer

Buddy er navnet på et ransomware, en ondsinnet datatrussel. Ransomvare er en type datavirus som kommer inn i offerets datamaskin som en trojansk hest, krypterer brukerens personlige filer og krever en løsesum for å få tilbake de tapte filene.

Dette viruset rettes mot video-filer, musikk og dokumenter. Når programmet finner slike filer låser det dem med en ondsinnet krypteringsalgoritme. Buddy-viruset etterlater et lite merke på alle krypterte filer – det endrer filnavnet ved å legge til en .cry-endelse. En fil med navnet photo.jpg blir for eksempel omdøpt til photo.jpg.cry. Det virker til at de som har utviklet dette ransomware-programmet liker å gjøre narr av ofrene sine – med tanke på virusets navn og endelsen det legger til de infiserte filene.

Så snart datakrypteringen er fullført etterlater denne ondsinnede PC-trusselen en melding i alle mapper med krypterte data. Det kan også legge til den samme meldingen på skrivebordet. Meldingen ser slik ut:

Hi, Buddy!

If you see this message, all your important files are been crypted 🙂

What can you do? You can pay with bitcoin and wait 10 min for decryption!

Denne meldingen inkluderer også en forklaring på hvordan man kjøper bitcoins og hvordan de overføres til utviklerens konto. Utviklerne krever at du kjøper og overfører 0,77756467 bitcoins (omtrent $290). Dersom denne gjengen har klart å hacke datamaskinen din anbefaler vi at du ikke betaler løsesummen ettersom det er usannsynlig at de kommer til å hjelpe deg med å gjenvinne de krypterte filene.

Buddy ransom note

Du må slette denne ondsinnede trusselen fra datamaskinen din snarest. Du kan gjøre dette manuelt, men vi anbefaler på det sterkeste at du velger automatisk fjerning. For å bli kvitt dette viruset kan du bruke Reimage eller et annet antimalware-program. For å dekryptere filene kan du bruke et av følgende programmer:

Du bør imidlertid gjøre dette kun etter at du har fjernet Buddy fra datamaskinen din.

Hvordan ble Buddy-viruset installert på datamaskinen min?

Denne typen filkrypteringsvirus distribueres først og fremst via ondsinnede e-poster. Derfor bør du aldri åpne e-poster som er kategoriserte som «søppelpost» eller «junk». I tillegg bør du unngå å åpne e-poster som kommer fra ukjente avsendere, og du bør spesielt unngå å åpne mistenkelige filer som kan være vedlagt slike e-poster. Av og til sender nettkriminelle mistenkelige hyperlenker som kan hevde at du har vunnet en premie eller en stor pengesum; ikke klikk på slike lenker fordi dette kan føre til automatisk nedlasting av en ondsinnet datatrussel.

Dette viruset kan dessuten spres via upålitelige nettsider. Unngå å besøke mistenkelige nettsider; du kan komme til å laste ned ransomware-programmet Buddy ved å klikke på en hyperlenke på en infisert nettside.

Dersom du ønsker å fjerne dette viruset manuelt kan du lese veiledningen for fjerning av Buddy på neste side.

Fjerning av Buddy

Når det gjelder ransomware er det beste å sikre datamaskinen din før en ondsinnet trussel angriper deg. Derfor anbefaler vi at du har en sikkerhetskopi av personlige data lagret på en ekstern disk. Dersom du ikke har en slik sikkerhetskopi er det ingenting du kan gjøre. Du kan prøve å bruke verktøyene for dekryptering som er nevnt på forrige side, men det er ingen garanti for at disse kan dekryptere filene dine. Alle ransomware-programmer er programmert på ulike måter og ovennevnte verktøy er kanskje ikke i stand til å dekryptere filer som er krypterte av Buddy. Det er imidlertid verdt å prøve alle muligheter for å gjenvinne dataene. Før du gjør dette må du imidlertid fjerne viruset. Veiledning for både automatisk og manuell fjerning er tilgjengelig nedenfor:

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Buddy fjerningsguide for virus:

Fjern Buddy ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Buddy

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Buddy.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Buddy ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Buddy. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Buddy er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Buddy og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-buddy-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk