Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Bad Rabbit-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer okt 2017

av Olivia Morelli - -   DiskCoder.D | Type: Ransomware

BadRabbit ransomware – en ny arvtaker etter NotPetya/Petya.A?

Skjermbilde av betalingssiden til BadRabbit

BadRabbit-viruset fungerer som en ny crypto-malware som allerede har klart å skape store ødeleggelser i Øst-Europa. Det fungerer på lik måte som det beryktede Petya eller NotPetya, som herjet på nettet for noen måneder siden. Selv om det finnes flere likheter og på tross av at dataeksperter mistenker at utvikleren kan være den samme, er kildekoden ganske ulik.

For øyeblikket sies det at antall ofre har oversteget 200. Det ser ut til at utviklerne misliker Russland og Ukraina, ettersom det er disse to landene som i størst grad har blitt påvirket. Odessa International Airport i Ukraina og flere medieselskaper i Russland, inkludert Interfax, Fontanka.ru og flere er hovedmålene. I tillegg har også angrepet utvidet seg til naboland, som Tyrkia og Bulgaria.

Angrep via falske Flash Player-oppdateringer 

Adobe-produktet Flash Players suksess blir nok en gang utnyttet av malware-utviklere. Hjelpeprogrammet til malware-trusselen er skjult i falske Flash-oppdateringer. Malware-produktet blir lastet ned via filen install_flash_player.exe fra infiserte nettsider. BadRabbit ransomware kan også skjule seg bak andre filnavn.

VirusTotal-analyser avslører at viruset kan skjule seg i en viss «Uninstaller». Heldigvis er det slik at infeksjonen allerede kan oppdages av de fleste sikkerhetsprogrammer. Malware-programmet utnytter visse sårbarheter i SMB-servere, noe som forklarer hvordan det er i stand til å infiltrere servere.

Etter infiltreringen skaper Bar Rabbit filen C:\Windows\infpub.dat file. Deretter genereres følgende filer  – C:\Windows\cscc.dat og C:\Windows\dispci.exe. Disse er ansvarlige for å endre MBR-innstillingene. Merkelig nok hinter malware-trusselen til figurer i serien Game of Thrones. BadRabbit skaper tre oppgaver som er navngitt etter tre drager i serien :

 • C:\Windows\system32\rundll32.exe C:\Windows\infpub.dat,#1 15
 • cmd.exe /c schtasks /Delete /F /TN rhaegal
 • cmd.exe /c schtasks /Create /RU SYSTEM /SC ONSTART /TN rhaegal /TR
 • cmd.exe /c schtasks /Create /SC once /TN drogon /RU SYSTEM /TR:00
 • C:\Windows\AF93.tmp» \

Det benytter seg også av krypteringstjenesten DiskCryptor. Senere benytter det standard AES og RSA-2048 kryptering. Det rettes mot mange ulike filformater. Akkurat som Petya.A legger det ikke til noen filendelse, men endrer derimot innstillingene i Master Boot Record (MBR). 

Det starter systemet på nytt og viser den samme meldingen om løsesum som det NotPetya gjør. Det omdirigerer dessuten ofrene til en unik betalingsside. Det informerer dem kort om malware-infeksjonen og krever en løsesum på 0,05 BTC. Etter å ha infiltrert systemet, kjører malware-trusselen Mimikatz for å innhente teknisk informasjon om andre enheter som er synlige på samme nettverk . Bilde av alternative navn på BadRabbit
BadRabbit-viruset fortsetter ugjerningene til Petya.

Tips for å forhindre BadRabbit

Ettersom malware-trusselen skjuler seg under Flash Player og bryter seg inn i servere, er det viktigste mottiltaket å sørge for øyeblikkelig installasjon av gjeldende oppdateringer. Det er fremdeles lite informasjon om hvilke sårbarheter BadRabbit utnytter. Sørg for at sikkerhetsverktøyet ditt er oppdatert. Det er dessuten lurt å laste ned flere ulike sikkerhetsverktøy.

For eksempel kan Reimage eller Malwarebytes hjelpe deg med å identifisere infeksjonen. Slike verktøy kan dessuten hjelpe deg med å fjerne BadRabbit. Nedenfor finner du instruksjoner for hvordan du får tilgang til datamaskinen igjen. Deretter skal du kunne fjerne Bad Rabbit-viruset.

Eliminer BadRabbit crypto-malware 

På grunn av de spesielle metodene det benytter, er det ikke overraskende at denne malware-trusselen kalles den neste Ptya. Hvis du har opplevd denne nettrusselen kan du følge instruksjonene nedenfor. Ettersom ransomware-viruset endrer MBR-innstillingene, vil du ikke kunne starte datamaskinen på nytt i sikkerhetsmodus. Du må implementere tilbakestillingsinstruksjonene i MBR først. 

Deretter starter du datamaskinen på nytt i sikkerhetsmodus, reaktiverer sikkerhetsprogrammene dine og fjerner BadRabbit-viruset. Etter skanning starter du datamaskinen i normalmodus og gjentar prosessen. Du får bekreftelse på at fjerning av Bad Rabbit er fullført. Merk at fjerning av malware-trusselen ikke gjenoppretter krypterte filer. Du kan prøve å gjenopprette dem fra sikkerhetskopier. Du finner noen forslag nedenfor.

I Windows 7:

 1. Sett inn DVD-en med Windows 7.
 2. Kjør DVDen.
 3. Velg språk og tastaturspråk. Velg Next. 
 4. Velg operativsystemet ditt, marker Use recovery tools og klikk på Neste. 
 5. Vent til System Recovery Options-skjermen vises og velg Command Prompt.
 6. Angi følgende kommandoer og klikk på Enter etter hver kommando: bootrec /rebuildbcd, bootrec /fixmbr, andbootrec /fixboot.
 7. Ta ut DVD-en og start PC-en på nytt. 

I Windows 8/10-systemer:

 1. Sett inn DVD-en eller USB-pinnen for installasjon. 
 2. Velg alternativet Repair your computer.
 3. Velg Troubleshoot og deretter Command Prompt.
 4. Angi kommandoene som listes opp nedenfor og klikk på Enter etter hver kommando: bootrec /FixMbr, bootrec /FixBoot, bootrec /ScanOs, and bootrec /RebuildBcd.
 5. Ta ut DVD-en eller USB-pinnen.
 6. Skriv Exit og klikk på Enter.
 7. Start PC-en på nytt.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.
Bad Rabbit ransomware-virus skjermbilde
Bad Rabbit ransomware-virus skjermbilde

Manuell Bad Rabbit fjerningsguide for virus:

Fjern Bad Rabbit ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Bad Rabbit

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Bad Rabbit.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Bad Rabbit ved hjelp av System Restore

Etter at du har fått tilgang til startinnstillingene dine igjen, starter du datamaskinen på nytt i sikkerhetsmodus. Deretter kan du starte fjerning av BadRabbit.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Bad Rabbit. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Bad Rabbit er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Bad Rabbit fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av Bad Rabbit kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Is Data Recovery Pro istand til å dekryptere filer som er infiserte av BadRabbit?

Programmet ble i utgangspunktet skapt for å gjenopprette filer etter systemkrasj. Hvis du ikke har sikkerhetskopier kan dette være siste utvei. 

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av Bad Rabbit ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Fordelene med ShadowExplorer

Selv om ransomware-trusselen Bad Rabbit er avansert, finnes det ingen informasjon om hvorvidt det sletter skyggekopier. Derfor kan du prøve denne fremgangsmåten.

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Bad Rabbit og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-bad-rabbit-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk