Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjerne Atwola (Instruksjoner for fjerning) - oppdateringer 2021

av Linas Kiguolis - - | Type: Nettlesertillegg

Atwola er navnet til en sporende cookie

Atwola

Teknisk sett er det feil å kalle det Atwola-virus, på grunn av at det ikke skader datamaskinen. Det brukes imidlertid til å spionere på brukerens nettaktiviteter og interesser. Dersom du ikke ønsker å bli sporet hver gang du er på nettet sier det seg derfor selv at du bør kvitte deg med det.Atwola kan legges til en hvilken som helt nettleser, for eksempel Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari og Google Chrome.

Formålet er å observere brukerens aktivitet på nettet, inkludert nettleserhistorikk, nedlastinger, spørringer, klikk på annonser eller hyperlenker, og lignende informasjon. Atwola er tilknyttet Search.aol.com-viruset, og at.atwola.com og ar.atwola.com er AOL annonseservere (siden ATWOLA er et akronym for AOL Time Warner Online Advertising), noe som betyr at Atwola innhenter informasjon for å velge ut målrettede annonser for deg.

Du kan oppdage disse annonsene når du blar gjennom sider på nettet. De kan dukke opp som bannere, popup-annonser eller ny fane-sider fylt med kampanjeinnhold og kommersielle tilbud. Atwola-annonser er høyst upålitelige og kan inneholde direktelenker, så hvis du noensinne ser dem på skjermen din bør du unngå å klikke på dem.

Upålitelige annonser kan tvinge deg til å besøke høyrisikable nettsider, så hvis du ønsker å holde datamaskinen din sikker bør du holde deg unna dem. Vi anbefaler dessuten at du skanner datamaskinen din med et antispyware-program for å oppdage potensielt uønskede annonsestøttede programmer som kan være tilknyttet Atwola.

Dersom du ikke ønsker at mistenkelige parter sporer aktiviteten din og innhenter informasjon om deg, anbefaler vi at du fjerner Atwola fra nettleseren din og ser etter tilknyttede komponenter på datamaskinen din. For å rense datamaskinen din for potensielt uønskede programmer (PUP-er) og fullføre fjerning av Atwola, foreslår vi at du bruker antispyware-programmet ReimageIntego.

Atwola

Hvordan har Atwola kapret nettleserne dine?

Atwola kan bli lagt til nettleseren din rett etter at du har besøkt disse mistenkelige domenene (ar.atwola.com eller at.atwola.com), eller etter å ha klikket på annonser driftet av AOL. Det er dessuten også mulig å få det inn i datamaskinen hvis du bruker et AOL-produkt, og dessuten hvis nettleserkapreren Search.aol.com er installert på systemet ditt.

Du kan komme til å installere den sporende cookien Atwola sammen med mistenkelige og potensielt uønskede programmer (PUP-er). Derfor ønsker vi å gi deg noen tips om hvordan du unngår å få slike uønskede komponenter på datamaskinen din og bla gjennom sider på nettet på en sikker og trygg måte.

 1. Først og fremst må du unngå påtrengende og plagsomme nettannonser. Normalt skal ikke nettannonser dukke opp hvert andre minutt og åpne et nytt nettleservindu eller fane. Dersom du oppdager slikt kan det være at et adware-program kjører på datasystemet ditt.
 2. Unngå å besøke upålitelige tredjeparts nettsider. Høyrisikable nettsider kan inneholde ondsinnede lenker i klikkbart innhold (som annonser, knapper, hyperlenker, bilder og så videre). Klikk på infiserte objekter kan føre til øyeblikkelig nedlasting av ondsinnede komponenter på datamaskinen din.
 3. Vær oppmerksom når du laster ned ny programvare på PC-en din. Stol bare på velkjente og sikre nettsider. Dersom nettsiden som tilbyr nedlastingslenken er det minste mistenkelig bør du ikke laste ned programvare fra den.
 4. Installer programmer på riktig måte. Velg tilpasset eller avansert installasjon og velg bort mistenkelige “anbefalte nedlastinger” som legges til din valgte programvare. Det er store sjanser for at slike tillegg er upålitelige og til og med skadelige.

Fjerning av Atwola

I de fleste tilfeller kommer Atwola-viruset inn i datasystemet uten brukerens kjennskap. Det sporer og innhenter dessuten informasjon om databrukeren, som også er uakseptabelt. Derfor anbefaler vi at du avinstallerer Atwola fra systemet ditt for godt. Du kan prøve å slette Atwola via nettleserinnstillingene.

Brukere har imidlertid rapportert som at Atwola har en evne til å gjenopprette seg selv, så vi anbefaler at du benytter et profesjonelt antispyware-program for å bli kvitt det for godt. Som vi tidligere har nevnt kan du fjerne Atwola ved hjelp av antispyware-programmet ReimageIntego. Lykke til!

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Atwola fjerningsguide:

Fjern Atwola fra Windows systemer

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Atwola og relaterte programmer
  Så, se etter Atwola eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Atwola fra Mac OS X system

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Atwola eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Atwola fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Atwola være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Atwola fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Atwola og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Atwola. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Atwola fra Google Chrome

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Atwola og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Atwola. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Atwola fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Atwola eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Atwola slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Atwola registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk