Alvorlighetsgrad:  
  (6/100)

Ask. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Lucia Danes - - | Type: Malware

Hva er Ask?

Ask er en populær søkemotor som tilbyr 'bedre nettsøk' for brukerne. Denne siden er LEGITIM og dersom du føler at den hjelper deg med å forbedre nettsøkene dine, er det ikke noe problem. Du kan bruke den til å søke på nettet med søkemotoren ask.com eller verktøylinjen som kan installeres på systemet. Den er kompatibel med alle nettlesere, inkludert Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox og andre. Selv om det ser trygt ut har mange brukere spurt oss om påliteligheten til Ask. Det ser ut til at alle disse diskusjonene har startet fordi søkemotoren kan installeres som en ekstrakomponent i en pakke med andre programmer. Dermed kan du oppdage denne søkemotoren på datamaskinen din ut av det blå. Før du kaller dette programmet et 'virus' bør du vite at Ask, akkurat som mange andre søkemotorer og verktøylinjer, markedsføres via andre gratisprogrammer. Så snart du godtar (ja, du gjør dette ved å ikke fjerne avkryssingene for 'Angi Ask.com som standard søkemotor' eller 'Angi Ask.com som startside') installasjon av slike programmer på datamaskinen din, foretar den endringer på startsiden, standard søkemotor og lignende. Dersom du vil unngå dette bør du begynne å overvåke installasjonsprosessen av freeware-programmer. For mer informasjon om dette bør du sjekke neste avsnitt i denne artikkelen. Vi må dessuten advare deg om at slike kommersielle søkeresultater kan forstyrre søkeresultatene dine. Dersom du ikke vil besøke affilierte nettsider bør du være forsiktig når du bruker denne søkemotoren for å søke på nettet. Dersom Ask allerede har oppstått i nettleseren din kan du fjerne det fra datamaskinen på samme måte som du fjerner andre programmer. Etter å ha gjort dette anbefaler vi at du skanner datamaskinen med Reimage (Windows OS) eller Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X) for å sørge for at den ikke inneholder virus og potensielt uønskede programmer.

HVORDAN KAN ASK oppstå på DATAMASKINEN MIN?

Som vi allerede har nevnt, kan Ask Toolbar og ask.com komme inn i datamaskinen din umerket fordi det promoteres ved hjelp av ulike freeware- og shareware-programmer. Vær oppmerksom på at du kan laste det ned på datamaskinen din i en pakke med nedlastingsassistenter, PDF-generatorer, programvare for streaming av video og lignende. I de fleste tilfeller laster man ned slike programmer uten å være oppmerksom nok under installasjonsprosessen. Dersom du vil unngå Ask, må du velge 'tilpasset' eller 'avansert' installasjon av freeware-programmet og fjerne alle markeringer som angir at du vil endre startside eller laste ned en verktøylinje. Så snart det er lastet ned, kan Ask oppstå i stedet for startsiden din eller standard søkemotor. Dersom du vil bli kvitt det, må du fjerne Ask fra alle nettleserne dine manuelt. Følg denne veiledningen for å fikse datamaskinen din for godt:

HVORDAN FJERNE ASK?

Dersom du ønsker å fjerne Ask bør du avinstallere dette programmet fra oppgavebehandleren og alle nettleserne dine. Etter å ha gjort dette synes vi at du bør kjøre et fullstendig systemskann med en oppdatert anti-spionvare for å sikre at datamaskinen din er sikker.

Vi samarbeider med utviklerne av noen av produktene som nevnes på nettsiden vår. Les mer om dette i Bruksavtalen. Ved å laste ned noen av antispyware-programmene for å slette Ask godtar du vårt personvern og vår bruksavtale.
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarer å fjerne infeksjonen ved bruk av Reimage, bes du om å sende inn et spørsmål til kundestøtte med så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for avinstallering av Ask. Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.
Mer informasjon om dette programmet finnes i anmeldelsen av Reimage.
Presseomtaler om Reimage
Ask skjermbilde
Ask skjermbilde

Om forfatteren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk