Alvorlighetsgrad:  
  (97/100)

Fjern Arena-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer Sep 2020

av Gabriel E. Hall - - | Type: Ransomware

Arena malware kommer tilbake i ny form 

Arena ransomware-melding FILES ENCRYPTED.txt

Arena ransomware fungerer som et nytt, ondsinnet filkrypterende virus. Dets tekniske detaljer gjør at det blir plassert i Dharma ransomware-kategorien. Etter å ha infiltrert offerets datamaskin, krypterer det alle filene med en chiffernøkkel av militær kvalitet, og markerer alle filene med filendelsen .id-[ID][email protected]].arena. Så snart viruset er ferdig med å skanne systemet og ødelegge data, opprettes et dokument med navnet FILES ENCRYPTED.txt.

Dokumentet som nevnes ovenfor er kjent som en “ransom note”, eller melding om løsepenger. Denne filen opprettes av ransomware-virus for å informere ofrene om datakrypteringen. Det tilbys kun ett alternativ for å dekryptere dataene, nemlig å betale løsesummen.

Utviklerne av Arena-viruset ønsker tydeligvis at ofrene skal kjøpe Bitcoins og overføre dem til svindlernes Bitcoin-lommebok. Hele meldingsteksten gjengis nedenfor:

all your data has been locked us
You want to return?
write email [email protected]

Svindlerne lover å levere dekrypteringsnøkkelen og nødvendige verktøy så snart betalingen når Bitcoin-lommeboken deres. Teamet hos Zondervirus.nl sier imidlertid at svindlerne ikke kan stoles på. Etter å ha betalt løsesummen kan du dermed stå igjen med haugevis av krypterte .arena-filer uten noen måte for å dekryptere dem.

Istedet for å betale løsesummen, bør du konsentrere deg om å fjerne Arena malware. Vi anbefaler at du bruker et antimalware-verktøy for å gjøre dette, ettersom det er den enkleste og tryggeste metoden. 

Fjerning av ransomware er en komplisert oppgave som kun kan utføres av dataeksperter og malware-analyster. Derfor bør du ikke prøve å fjerne Arena-viruset på egenhånd.

Slike forsøk kan faktisk forårsake mer skade på datamaskinen din eller gjøre filene dine til ubrukelig, plasskrevende søppel. For å fjerne viruset bør du starte PC-en din på nytt i sikkerhetsmodus med nettverk (se instruksjonene som tilbys nedenfor) og bruke et program som Reimage Reimage Cleaner Intego eller Malwarebytes for å identifisere og eliminere trusselen. 

Arena ransomware-virusArena ransomware er et ondsinnet program som krypterer data på datamaskinen slik at nettkriminelle kan kreve løsepenger fra offeret i bytte mot et verktøy for datagjenoppretting (dekrypteringsnøkkel).

CryptoMix Arena malware flettes inn i virusfamilien Crysis 

Starten på det nye akademiske året gav også ny inspirasjon for malware-utviklere. Denne gangen har utviklerne av to velkjente malware-familier – Crysis/Dharma og CryptoMix – gitt dataforskere en ny gåte.

De introduserte to nye versjoner av rotviruset sitt, og begge har brukt filendelsen .arena.På tross av dette er det imidlertid mulig å se forskjell på de to. Crysis-varianten legger til et vedlegg av typen .id-[id].[email].arena, mens CryptoMix-versjonen gir filen et nytt navn med en heksadesimal streng som inneholder utvidelsen .arena.

Kontaktinformasjonen er også ulik. Crysis-varianten oppgir e-postadressene [email protected] og [email protected] som kontaktinformasjon, mens CryptoMix Arena oppgir [email protected]. Den nyeste versjonen er dessuten mye mer plagsom enn tidligere utgaver. Det er programmert til å slette skyggekopier.

I tillegg til brukergrensesnittet, åpner Crysis-varianten filen FILES ENCRYPTED.txt, med en kort melding om å kontakte opphavsmennene. Rivalen bruker filen _HELP_INSTRUCTION.TXT til å formidle en melding med krav om løsepenger. For øyeblikket finnes det ingen dekrypteringsmuligheter for noen av versjonene. Du kan gjenopprette dataene dine ved hjelp av sikkerhetskopier . Uansett om du er infisert av Dharma-varianten eller CryptoMix Arena, bør du fjerne viruset før du prøver å gjenopprette filene dine. 

Spredning av Dharma-variantene 

Den beryktede ransomware-familien er kjent for å bli spredt via ondsinnede e-poster med villedende meldinger og et filvedlegg. Så snart offeret åpner den infiserte filen, slår Dharma seg ned i datasystemet og ødelegger offerets filer ved hjelp av sofistikert kryptering.

Denne prosessen kan dessverre kun reverseres ved bruk av en dekrypteringsnøkkel. Uten en slik dekrypteringsnøkkel er det ikke mulig å gjenopprette filene.

Du bør ikke skylde på sikkerhetsekspertene for at det ikke finnes et dekrypteringsverktøy. Kryptering er en ekstremt sikker metode for å beskytte filer, så det er ikke rart at det brukes til å beskytte militære hemmeligheter. Normalt er det slik at den som krypterer filene er den eneste som vet hvordan de kan dekrypteres.

Varianter av Dharma, som Arena ransomware, kan infiltrere systemet ditt sammen med ulovlige nedlastinger eller ved hjelp av en skadelig kode kalt “exploit kit” som plasseres på infiserte nettsider. 

For å beskytte PC-en din bør du bruke et antimalware-program, opprette sikkerhetskopier og sørge for å oppdatere programmene dine. Ikke utsett Windows-oppdateringer, uansett hvor irriterende og tidkrevende de virker å være. 

Eliminer Arena ransomware 

Vi har laget et veiledning for hvordan du fjerner Arena-viruset på en sikker måte. Det første du må gjøre er å velge et program for å fjerne viruset. Hvis du allerede har et sikkerhetsprogram installert på datamaskinen din, starter du PC-en din på nytt i sikkerhetsmodus med nettverk, installerer oppdateringer til antivirus- eller antimalware-verktøyet ditt og skanner datamaskinen din grundig.

Hvis du ikke har et sikkerhetsprogram enda, kan du laste det ned fra nettet etter å ha startet PC-en din i sikkerhetsmodus. Sørg for at du bruker et pålitelig program for fjerning av Arena ransomware.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Arena fjerningsguide for virus:

Fjern Arena ved hjelp av Safe Mode with Networking

Fjern Arena ransomware – følg disse tipsene fra sikkerhetseksperter.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Arena

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Arena.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Arena ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Arena. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av Arena er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Arena fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av Arena kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Gjenopprett fra skyggekopier

Bruk et program som ShadowExplorer for å gjenopprette .arena-filer. Hvis viruset ikke har fjernet skyggekopiene fra PC-en din kan du gjenopprette dem ved hjelp av dette programvaret. Hvis malware-programmet har fjernet disse fra systemet vil imidlertid ikke dette verktøyet være effektivt.

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Ingen tilgjengelige verktøy for å dekryptere .arena-filer så langt

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Arena og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-arena-ransomware-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Arena ransomware virus