Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Apocalypse-virus (Instruksjoner for fjerning) - oppdateringer Nov 2016

av Jake Doevan - - | Type: Ransomware

Nyheter om Apocalypse ransomware – gratis dekrypteringsverktøy er tilgjengelig

Apocalypse-viruset ser ut til å være en dårlig programmert malware-variant, ettersom malware-eksperter har klart å utvikle gratis dekrypteringsverktøy for alle versjoner. Selv om nettkriminelle er sta og fortsetter å utvikle nye Apocalypse-versjoner, som ApocalypseVM eller Fabiansomware, er disse blitt overvunnet og ofrene trenger ikke lenger å bestemme seg for hvorvidt de skal betale løsesummen. Vi ønsker imidlertid å fortelle deg hvordan Apocalypse fungerer og dessuten advare deg om at det finnes mange mer skadelige ransomware-varianter på nettet.

Apocalypse ransomware krypterer filer og legger til filendelsen .encrypted for å hjelpe brukeren med å forstå hvilke filer som er kryptere. Denne ransomware-varianten oppretter dessuten en individuell kopi av virusutviklerens melding for hver enkelt fil. Denne har navnet [Filename].encrypted.How_to_Decrypt.txt. Deretter slettes skyggekopier for å forhindre at brukeren kan gjenopprette filene ved hjelp av disse. Viruset installerer dessuten filen windowsupdate.exe, som legges til oppstartsmenyen. Denne kjørbare filen låser skjermen og gir følgende informasjon:

IF YOU ARE READING THIS MESSAGE, ALL THE FILES IN THIS COMPUTER HAVE BEEN CRYPTED!!
documents , pictures, videos, audio, backups, etc

IF YOU WANT TO RECOVER YOUR DATA, CONTACT THE EMAIL BELOW.
EMAIL: 
WE WILL PROVIDE DECRYPTION SOFTWARE TO RECOVER YOUR FILES
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
IF YOU DONT CONTACT BEFORE 72 HOURS, ALL DATA WILL BE LOST FOREVER

Ulike versjoner av Apocalypse malware oppgir ulike e-postadresser, som de[email protected][email protected][email protected][email protected][email protected] or [email protected]. Det finnes ingen informasjon om hvor mye penger de nettkriminelle krever i bytte mot dataene. Vi anbefaler uansett ikke at du betaler, ettersom dette kun er til svindlernes fordel, mens du kan ende opp uten penger og uten data. Du kan dessuten prøve å dekryptere filene dine med dekrypteringsverktøyet som er utgitt av malware-forskerne. Du finner en informativ veiledning for hvordan du fjerner Apocalypse, samt instruksjoner for datagjenoppretting nedenfor artikkelen.

Image showing files encrypted by Apocalypse ransomware

Kan du beskytte datamaskinen mot ransomware-virus?

Så lenge datamaskinen din ikke er infisert av virus bør hovedfokuset ditt være på å beskytte enheten din med den beste antivirus-teknologien. Sikkerhetseksperter anbefaler at du benytter en kombinasjon av teknikker, som brannmurer, antivirusprogrammer, antispyware-verktøy osv. Det anbefales dessuten at du alltid oppdaterer operativsystemet til nyeste versjon for å eliminere eventuelle sårbarheter. Du bør dessuten være på vakt mot viruset. Følg med innboksen din, ettersom virus som Apocalypse normalt spres via ondsinnede e-poster. Ikke åpne mistenkelige e-poster og ikke last ned vedlegg. Dette bidrar til å holde viruset unna. Virus er imidlertid uforutsigbare og kan benytte et stort antall ulike teknikker for å komme seg inn i datamaskinen. Hvis du allerede er blitt infisert bør du derfor vurdere å fjerne Apocalypse snarest.

Fjerning av Apocalypse ransomware:

Hvis du planlegger å fjerne Apocalypse bør du vurdere mulighetene dine. Har du tilstrekkelig kunnskap til å utføre oppgaven? Er datamaskinen din utstyrt med et kraftig antivirus-program? Hvis du svarer “JA” på begge disse spørsmålene er du klar til å fjerne viruset. Du bør benytte en vel ansett antivirus-skanner for å oppdage og fjerne Apocalypse-viruset og tilknyttede filer fra enheten din. Noe datakunnskap er imidlertid nødvendig hvis du opplever problemer underveis. Hvis antivirus-programmet ditt har problemer med å fjerne viruset må du følge spesialinstruksjoner for å blokkere noen av virusets mest aggressive prosesser. Du finner disse instruksjonene nedenfor.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Apocalypse fjerningsguide for virus:

Fjern Apocalypse ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Apocalypse

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Apocalypse.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Apocalypse ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Apocalypse. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av Apocalypse er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Apocalypse fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Du bør ikke engang vurdere å betale løsesummen, og dessuten ikke tenke på å følge instruksjonene fra svindlerne. Erfarne malware-eksperter har klart å finne svakheter i programmets kode, noe som har gjort dem i stand til å utvikle gratis dekrypteringsverktøy. Før du bruker disse bør du fjerne Apocalypse fra systemet. Du finner lenken for å laste ned dekrypteringsverktøyet i instruksjonene nedenfor.

Hvis filene dine krypteres av Apocalypse kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Gjenopprett filene dine ved hjelp av disse dekrypteringsverktøyene

Det finnes flere ulike dekrypteringsverktøy som kan gjenopprette filer som er krypterte av Apocalypse. Du trenger en ikke-infisert fil og en kryptert fil for å dekryptere resten av dataene:

1. Apocalypse decryption tool. Dette verktøyet fungerer hvis du ser følgende filendelser på de krypterte filene:  .encrypted, .Encryptedfile, .FuckYourData, or .SecureCrypted.

2. ApocalypseVM decryption tool. Dette verktøyet kan kryptere filer som er infisert av en annen versjon av Apocalypse. Slike filer har filendelsene .encrypted eller .locked. Antimalware-programmet ditt skal kunne hjelpe deg med å avgjøre hvilken versjon av ransomware-programmet som har angrepet PC-en din. 

3. Fabiansomware decrypter. Dette dekrypteringsprogrammet gjenoppretter filer som har fått filendelsen .encrypted. Dette fungerer for ransomwaretrusler med følgende e-postadresser: [email protected] or [email protected].

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Apocalypse og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-apocalypse-ransomware-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Apocalypse ransomware virus