Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Anonymous ransomware-virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Julie Splinters - - | Type: Stjele programmer

Hva ligger bak Anonymous-viruset?

Hvis du har fulgt med på nyhetene i IT-verdenen kan du ha hørt om Anonymous-viruset som nylig har dukket opp. Dette ransomware-viruset er en trussel som terroriserer nettsamfunnet ved å kryptere personlig informasjon. I tillegg presser det ofre til å overføre penger innen 72 timer. Ellers blir alle krypterte filer eliminert for godt. Denne strategien er ikke ny blant ransomware-utviklere. Noen hackere har en tendens til å overdrive truslene sine for å skremme brukerne. De krypterte filene kan imidlertid være ytterst viktige, så det er ikke alle brukere som tar sjansen. Løsesummen på $125 ser ikke nødvendigvis ut som så altfor mye penger. På tross av dette advarer vi deg om å utføre betalingen. Når det gjelder de gjeldende tendensene til Cerber og CryptXXX-viruset er det ingen garanti for at du får tilbake de krypterte dataene. Du bør helle konsentrere deg om å fjerne Anonymous-viruset.

Det virker til at Anonymous-hackerne er populære blant aktuelle ransomware-utviklere. Selv om den opprinnelige versjonen av denne trusselen dukket opp allerede for et par måneder siden, har det vært en stadig økende tendens til å dele rampelyset med denne kjente hacker-gruppen. MIRCOP og .Locked ransomware-virus er også nylige trusler som prøver å imitere gruppen ved å bruke en lignende måte å skrive på. Alle tre virus benytter dessuten et bilde av Guy Fawkes. På tross av disse likhetene er det få forskjeller i hvordan viruset infiserer ofrene og hvordan det fungerer på. Anonymous-viruset benytter populære AES- og RSA-algoritmer for å sikre at krypteringsprosessen fungerer som den skal og at vanlige brukere ikke klarer å dekryptere filene.

The image revealing Anonymous virus

Malware-trusslen benytter populære strategier for å true brukere til å betale løsesummen innen 24 og 72 timer. Etter den indikerte tidsperioden er utløpt blir de krypterte filene slettet. Så snart Anonymous-trusselen har infisert datamaskinen din bør du infinne deg med datatapet. Du vil ikke nødvendigvis få tilbake filene dine. Når det gjelder programmets funksjonalitet kjører det oppgaven «anonpop» i oppgavebehandleren. På grunn av dette åpnes filen payment_instrukctions.jpg med instruksjoner. Det er observert at ransomware-trusselen indikerer flere e-postadresser for å kontakte dem: towerweb@yandex.com, supportfile@yandex.com, og websupport16@yandex.com.

Når det gjelder den første e-postadressen er det noen som mistenker at Anonymous-trusselen kan være relatert til en annen trussel av samme type – TowerWeb-viruset. Det virker til at det få hacker-grupper som okkuperer ransomware-arenaen og lanserer en rekke lignende ransomware-programmer. For ikke lenge siden dukket virus med .xtbl-endelsen opp en etter en, men nå styres ransomware-markedet av nettkriminelle som har sympati for Anonymous. Viruset logger deg ut fra operativsystemet. Før det gjør dette bør du avslutte «anonpop»-oppgaven i oppgavebehandleren. Det kan forhindre at viruset gjør mer skade. Hvis du ikke rekker det i tide bør du fokusere på å fjerne Anonymous. For å gjøre dette er Reimage et nyttig verktøy.

Hvordan spres trusselen?

Anonymous-viruset spres via vedlegg til søppelpost. Svindlere har blitt stadig flinkere til å overbevise brukere om å åpne nødvendige vedlegg og skjule Anonymous eller andre ransomware-programmer. Vær forsiktig med å åpne e-poster og spesielt vedlegg hvis du mottar meldinger fra en ukjent avsender. Se på avsenderen og teksten i e-posten. Normalt vil du kunne oppdage grammatikk- eller skrivefeil.

Fjerning av Anonymous

Når det gjelder kompleksiteten og den aggressive oppførselen til dette viruset bør du ikke kaste bort tiden din og benytte et antispyware-program for å slette Anonymous-viruset. Du kan være sikker på at programmet utfører denne oppgaven skikkelig og renser systemet på en fullstendig måte. Viruset er imidlertid programmert slik at det ikke lar deg fjerne Anonymous på en enkel måte. Hvis du ikke klarer å åpne sikkerhetsprogrammet eller du ikke får tilgang til nettet kan du følge instruksjonene for gjenoppretting som gis nedenfor. Etter at trusselen er eliminert kan du vurdere alternative måter for å beskytte filene dine. Lagre dem på flere plasser. Du kan benytte ulike enheter for lagring av informasjon.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Anonymous fjerningsguide for virus:

Fjern Anonymous ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Anonymous

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Anonymous.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Anonymous ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Anonymous. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Anonymous er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Anonymous og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-anonymous-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk