Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjern GameZooks-annonser

123

GameZooks. Hva slags programvare er det og hva bør jeg vite om det?

GameZooks er et gratis nettlesertillegg som tilbyr tilgang til hundrevis av Flash-baserte spill. Dette programmet har imidlertid allerede forårsaket ulike diskusjoner blant nettbrukere, og flesteparten klager på at de ikke har installert programmet på egen hånd. For å være mer presis anklages programmet for skjult distribuering og for å være et virus. Internettbrukere hevder at GameZooks har forårsaket kontinuerlige popup-annonser og ny fane-sider, samt redusert systemhastighet og systemfrys.

Vi har testet dette programmet og funnet ut at det er et adware-program som dessuten kan kategoriseres som et potensielt uønsket program (PUP). Selv om flash-spillene det tilbyr kan nås via de respektive offisielle nettsidene, distribueres selve tilleggsprogrammet som et vedlegg sammen med andre freeware- og shareware-programmer. Dette forklarer hvorfor nettbrukere ofte blir overrasket over å finne GameZooks-viruset på datamaskinene sine selv om de ikke har installert det manuelt. Dersom det klarer å komme seg inn i datamaskinen kan det installere tilleggsprogrammer i Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer og andre nettlesere som er installerte på datamaskinen. Det kan dessuten endre ulike innstillinger og begynne å spore brukerens nettleseraktiviteter for å lære mer om hans/hennes nettleservaner. For å gjøre dette installerer GameZooks sporende cookies og innhenter brukerens spørringer, mest besøkte nettsider, inntastet data, klikk, IP-adresse, PC-lokasjon, e-postadresse og så videre. Selv om slik ytelse ikke virker å være skadelig, kan ikke datainnhenting og deling av slik informasjon med tredjeparter uten tillatelse anses for å være rettferdig.

GameZooks adware screenshot - GameZooks ads, and the official website of the app

GameZooks kan vise både pålitelige og villedende annonser. Dersom du har undersøkt den offisielle nettsiden har du sett at den er full av bannere og intext-lenker som promoterer tvilsomme spill og tjenester. Så snart du installerer dette tilleggsprogrammet kan du dessverre begynne å motta kontinuerlige popup-annonser, bannere, intext-lenker og så videre. Slikt innhold merkes normalt med “Ads by GameZooks,” “GameZooks Ads,”, “Powered by GameZooks,” og så videre. Disse kan inneholde ikke bare kommersielle annonser, men også tilbud om oppdatering av programvare (Java, Flash Player, Media Player, etc.), gratis virussjekk av datamaskinen din, deltagelse i spørreundersøkelser og lignende tvilsomme tjenester. Husk at GameZooks er et PUP, og kan promotere tredjeparts nettsider, så du bør ikke bli overrasket dersom du ender opp på infiserte nettsider etter å ha klikket på annonsene. For å beskytte datamaskinen fra ulike PC-trusler anbefaler vi at du sikrer PC-en din med SpyHunter eller en annen vel ansett antispyware og fjerner GameZooks øyeblikkelig.

Hvordan kan GameZooks kapre datamaskinen min?

Selv om GameZooks har en offisiell nettside, kan dette tilleggsprogrammet kun installeres i en pakke med andre freeware- og shareware-programmer. Dette betyr at det neppe er mulig å installere det med vilje. GameZooks kan derimot kapre datamaskinen dersom du ikke overvåker installasjonsprosessen av freeware-programmer. Dersom du ønsker å holde datamaskinen sikker fra PUP-er bør du alltid velge avansert/tilpasset installasjon og overvåke hele installasjonsprosessen. Ellers kan du hoppe over «valgfrie nedlastinger» som merkes som standard – noe som betyr at du utilsiktet tillater installasjon av dem. Dersom du allerede har installert GameZooks bør du fjerne det umiddelbart. På neste side finner du en veiledning for avinstallering av GameZooks.

Vi samarbeider med utviklerne av noen av produktene som nevnes på nettsiden vår. Les mer om dette i Bruksavtalen. Ved å laste ned noen av antispyware-programmene for å slette Annonser fra GameZooks godtar du vårt personvern og vår bruksavtale.
SpyHunter er anbefalt for avinstallering av Annonser fra GameZooks. Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet SpyHunter.

Mer informasjon om dette programmet finnes i anmeldelsen av SpyHunter.

Dersom du har bestemt deg for å velge en annen anti-spionvare, bør du avinstallere SpyHunter fra datamaskinen din.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus er anbefalt for å avinstallere Annonser fra GameZooks. 

Du bør sjekke at den gratis prøveversjonen fanger opp nåværende versjon av parasitten/viruset
Mer enn 40.000.000 nedlastinger!
Alternativ programvare
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testet effektiviteten til Malwarebytes Anti Malware ved sletting av Annonser fra GameZooks-annonser (2016-01-06)
Reimage
Vi har testet effektiviteten til Reimage ved sletting av Annonser fra GameZooks-annonser (2016-01-06)

Veiledning for sletting på andre språkLik oss på Facebook