Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Alpha-virus (Forbedrede instruksjoner) - oppdateringer jul 2016

av Jake Doevan - - | Type: Stjele programmer

Det viktigste du trenger å vite om Alpha ransomware:

Nettkriminelle har nylig bekreftet kreativiteten sin ved å lansere et nytt ransomware – Alpha-viruset. Dette malware-programmet prøver å låse viktige filer og ber om en løsesum. Den mest karakteristiske egenskapen hos dette viruset er at det krever en løsesum på $400 via iTunes gavekort! Det er ikke normalt at ransomware-utviklere velger slike betalingsmetoder ettersom de ganske enkelt kan spores. Likevel er det ikke en helt ny praksis. TrueCrypt krever for eksempel at ofrene betaler via Amazon gavekort. Noen kan derfor mistenke at utviklerne av dette viruset enten er nykommere eller at de anser det som en fritidsaktivitet. Ransomware som involverer global svindel benytter normalt mer diskrete metoder for å motta løsesummen, for å unngå å avsløre identiteten av utviklerne. Hvilken metode som benyttes for å innhente løsesummen avgjør imidlertid ikke skaden programmet er i stand til å påføre. Hvis du har blitt offer for dette ransomware-programmet bør du derfor fortsette å lese for å lære om fjerningsmetoder for Alpha. Alternativt kan du eliminere det øyeblikkelig ved hjelp av Reimage Reimage Cleaner .

The example of Alpha virus

Når viruset i det skjulte infiltrerer systemet tar det ikke lang tid før det begynner å søke etter bilder, videofiler, tekstdokumenter og annen data som er inkludert i en forhåndsbestemt liste. Offerets personlige filer krypteres med en AES-256-algoritme, noe som gjør filene utilgjengelige med mindre en privat nøkkel benyttes for å dekryptere dem. Hele krypteringsprosessen er rask, og etter at den er fullført blir en fil, Read Me (How Decrypt)!!!!.txt lagt til i alle infiserte mapper på datamaskinen. Dette dokumentet inneholder instruksjoner for hvordan de låste dataene kan gjenopprettes:

Greetings,
We’d like to apologize for the inconveniences, however, your computer has been locked. In order to unlock it, you have to complete the following steps:
1. Buy iTunes Gift Cards for a total amount of $400.00
2. Send the gift codes to the indicated e-mail address
3. Receive a code and a file that will unlock your computer.
Please note:,
– The nominal amount of the particular gift card doesn’t matter, yet the total amount have to be as listed above.
– You can buy the iTunes Gift Cards online or in any shop. The codes must be correct, otherwise, you won’t receive anything.
– After receiving the code and the security file, your computer will be unlocked and will never be locked again.
Sorry for the inconveniences caused.

Denne meldingen har kanskje en unnskyldende tone, men dette endrer ikke det faktum at dine viktige filer nå er utilgjengelige, og at du må betale en betydelig pengesum for å få dem tilbake. IT-spesialisten Michael Gillespie har heldigvis klart å finne sårbarheter i dette viruset og har utviklet et program som er i stand til å dekryptere dataene helt kostnadsfritt. Denne Alpha-dekrypteren er tilgjengelig på nettet.

Nylig har det kommet inn rapporter om en ny type ransomware, kalt Alfa, introdusert av utviklerne som står bak Cerber-viruset. Eksperter mener at dette sannsynligvis er en ny og forbedret versjon av Alpha ransomware. Denne nye varianten ser ut til å være helt annerledes enn den første. Svindlerne har fikset personvernaspektet av pengeinnsamlingen. I stedet for et iTunes gavekort kreves det nå at offeret betaler i BitCoins via det anonyme Tor-nettverket. Alpha ransomware-dekrypteren er enkelt tilgjengelig på nettet. Det eneste dekrypteringsverktøyet for Alfa-viruset må imidlertid kjøpes fra virusutviklerne, for $650. Filene får en uvanlig .bin-endelse etter kryptering, og blir da utilgjengelige. For sikkerhets skyld bør du være oppmerksom både på Alpha- og Alfa-viruset.

Virusets distribusjonsmetoder:

Siden trusselen er relativt ny, finnes det ikke mye informasjon om mulige distribusjonsmetoder. Som med flesteparten av virusene av denne typen kan imidlertid datamaskinen din bli infisert av ondsinnede e-postvedlegg. Vær oppmerksom på at nettkriminelle har forbedret teknikkene sine, så du bør unngå å åpne mistenkelige e-poster selv om de er sendt fra eksisterende selskaper eller offentlige institusjoner med fakturaer eller andre viktige varsler.

Alternativt bør du skynde deg med å installere et pålitelig sikkerhetsprogram som er i stand til å oppdage trojanere. Det er observert at noen ransomware-trusler kan spres via disse. Trojanere er spesielt villedende siden de kan snike seg inn i systemet uten å bli satt i karantene av antivirus-programmet. Derfor er det nødvendig å ha et ekstra sikkerhetsprogram, som Reimage Reimage Cleaner , som fungerer side om side med det primære antivirus-programmet.

Siden hackerne som står bak Alpha ransomware ser ut til å foretrekke iTunes, bør du holde deg unna mistenkelige hyperlenker som tilbys på nettsiden. Du kan aldri garantere at du er trygg mot ransomware, selv på legitime nettsider. I neste avsnitt kan du lese om ulike måter for å fjerne Alpha.

Fjerning av Alpha:

Det finnes to måter for å fjerne Alpha-viruset fra det infiserte systemet – automatisk og manuell fjerning. Instruksjoner for manuell fjerning tilbys nedenfor. Med tanke på at dette viruset er et ransomware, bør du imidlertid ikke ta for lett på prosessen. Det er nødvendig å utøve både presisjon og oppmerksomhet for å fjerne Alpha fullstendig. Alternativt anbefaler vi at du installerer et antispyware-program som er utviklet for å eliminere lignende virus. I tillegg til å fjerne Alpha kan det dessuten eliminere annen malware, som den ovennevnte trojaneren. Selv om du denne gangen er heldig siden du kan dekryptere filene dine, bør du begynne å vurdere alternative måter for lagring av personlig data.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage Cleaner Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Reimage Cleaner, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Reimage Cleaner har en gratis, begrenset skanner. Reimage Reimage Cleaner tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage Cleaner, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Alpha fjerningsguide for virus:

Fjern Alpha ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Alpha

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Alpha.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Alpha ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Alpha. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner og sørge for at fjerning av Alpha er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Alpha og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-alpha-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk