Alvorlighetsgrad:  
  (17/100)

Fjern Advanced Mac Cleaner-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert Jan 2021

av Gabriel E. Hall - - | Type: Adware

Advanced Mac Cleaner – et falskt sikkerhetsprogram som rapporterer om oppdiktede problemer

Skjermbilde av Advanced PC Cleaner

Advanced Mac Cleaner er et mistenkelig og upålitelig sikkerhets- og optimeringsprogram for Mac OS X. Dette programmet spres via programvarepakker og via tvilsomme nedlastingssider. Brukere kan dessuten bli omdirigert til slike usikre nettsider av et potensielt uønsket program (PUP).

Så snart Advanced Mac Cleaner fra PCVARK har kommet seg inn i systemet, begynner det å skanne systemet. Programmet oppgir falske resultater som advarer brukeren om utallige feil. For å fikse disse blir imidlertid brukeren bedt om å gå til anskaffelse av programlisensen. Dermed spres gratisversjonen av programmet for å øke salg av denne.

Internettforum er fulle av brukerklager og bekymringer om Advanced Mac Cleaner. Dette programmet fungerer faktisk som et potensielt uønsket program (PUP): Det forårsaker kontinuerlige popup-annonser, prøver å tvinge brukere til å kjøpe lisensen og er vanskelig å fjerne fra systemet. Hvis du søker litt på nettet kan du se at det finnes mange klager fra brukere som ikke klarer å kvitte seg med Mac Cleaner-viruset. Det har også blitt kalt svindel og et falskt verktøy som er vanskelig å avinstallere.

Nettsamfunnet antar dessuten at Advanced Mac Cleaner kan være tilknyttet Mac Adware Cleaner – et annet tvilsomt sikkerhetsprogram for Mac. Etter installasjon oppdager brukere irriterende popup-annonser som tilbyr installasjon av et annet verktøy. Ingen av disse er verdt å laste ned.

På den offisielle nettsiden annonseres Advance Mac Cleaner som “topp moderne”, utviklet av bransjeeksperter som har jobbet med de samme prosjektene i mer enn 32 år. Programmet kan rense harddisker, avinstallere uønskede programmer og hjelpe brukeren med å administrere filer for å unngå duplikatfiler og rot. En slik presentasjon høres selvsagt overbevisende ut, men du bør ikke tro på den.

På datamaskinen “sjekker” Mac Cleaner systemet, og rapporterer normalt om tusenvis av oppdagede feil. Du bør imidlertid ikke skynde deg med å fikse dem. Vær oppmerksom på at flesteparten av disse feilene er såkalte falske positiver, som oppgis for å lure deg til å kjøpe programmets fullversjon. Hvis du har lurt på hvorvidt Advanced Mac Cleaner er svindel, er altså svaret “ja”.

Vi mener at markedsføringsteknikken som benyttes er veldig uærlig, og vi anbefaler ikke slike programmer. Advanced Mac Cleaner popup-annonser ønsker å belaste brukerne 39,95 euro for lisensen, og prøver i tillegg å lure brukeren til å kjøpe programmet Sticky Password. Vi anbefaler ikke at du kjøper fullversjonen av programmet.

Det spiller ingen rolle om du har installert programmet selv, eller om det har kommet inn i systemet via en programvarepakke – du bør fjerne det snarest. Vi anbefaler på det sterkeste at du fjerner Advanced Mac Cleaner automatisk. For å gjøre dette trenger du et pålitelig antimalware-program, som ReimageIntego eller Malwarebytes.

Hvis du er ute etter instruksjoner for hvordan du kan fjerne Advanced Mac Cleaner fra MacBook manuelt, kan du bla ned til slutten av denne artikkelen. Her finner du en detaljert veiledning med illustrasjoner.

Advanced PC CleanerAdvanced PC Cleaner hevder normalt at det finnes mange problemer på systemet som må løses. Du bør ikke stole på dette programmet!

Problemer med avansert avinstallasjon av Advanced Mac Cleaner

Mange databrukere rapporterer om at de har problemer med å avinstallere Advanced Mac Cleaner fra datamaskinen sin. Den offisielle nettsiden tilbyr nedlasting av et avinstallasjonsprogram som skal kunne slette programmet fra enheten. Hvis brukeren har et annet antivirus-verktøy installert, kan det imidlertid blokkere dette programmet.

For å bruke det offisielle avinstallasjonsverktøyet, må brukere slå av sanntidsbeskyttelse. Deretter kan de kjøre programmet og fjerne Advanced Mac Cleaner med det. Behovet for å oppdatere sikkerhetsprogrammet er selvsagt en advarsel om at dette programmet er mistenkelig.

Installasjon av dette verktøyet kan dessuten føre til infiltrering av Mac Adware Cleaner. Denne metoden for avinstallering av Advanced Mac Cleaner anbefales derfor ikke.

Ifølge informasjon fra VirusTotal, gjenkjennes Advanced Mac Cleaner Uninstaller (Advanced Mac Cleaner_mfoawcban.pkg) av de aller fleste antivirus- og antimalware-programmer. Hvis du er usikker på hvordan denne tjenesten fungerer, kan vi kort forklare at dette prosjektet gjør det mulig å inspisere mistenkelige filer eller nettadresser med mer enn 60 antivirusskannere. Det er dermed vanskelig å tro at minst halvparten av sikkerhetsprogrammene leverer falske resultater.

Vi anbefaler at du holder deg unna det “offisielle” avinstallasjonsprogrammet, og eliminerer trusselen med et vel ansett antivirus-program. På denne måten kan du være trygg på at ingen potensielt skadelige programmer er installert på din Mac.

Advanced Mac Cleaner promoteres på mistenkelige nettsider

Bankworm oppdaget av Advanced PC CleanerAnnonse som ber brukeren om å installere Advanced PC Cleaner-viruset.

Når du surfer på nettet kan du se mistenkelige nettsider som viser en falsk sikkerhetsmelding. Denne rapporterer om en slettet “Bankworm” på Mac-en. Advarselen ser ut som et vanlig sikkerhetsvindu, og gir informasjon om den infiserte nettrusselen. Her kan du se både virusets navn, risikonivå og hvor den infiserte filen er plassert.

Du bør imidlertid huske at sikkerhetsvarsler i nettleseren din aldri er ekte. Slike nettsider bruker for å spre gratisversjoner av Mac Cleaner. “Bankworm”-infeksjonen er falsk, og del av en tvilsom markedsføringsstrategi. Hvis du befinner deg på en slik side, bør du derfor aldri klikke på “Remove virus now”-knappen og laste ned dette tvilsomme verktøyet.

Beskytt Mac-en din fra potensielt uønskede programmer Advanced Mac Cleaner virus

Mange brukere mener at Mac-enheter er motstandsdyktige ovenfor datavirus. Dessverre er ikke dette tilfellet. Svindlere om malwareutviklere er i ferd med å ta kontrollen over dette markedet også. Mange annonsestøttede programmer eller tvilsomme systemverktøy som Advanced Mac Cleaner kaprer Mac-maskiner når de blir installert sammen med gratisprogrammer som ikke er tilgjengelige i App Store.

Ulike gratisprogrammer promoterer dette verktøyet, så det er mulig at du oppdager dette programmet på Mac-en din etter å ha installert visse tredjepartsprogrammer fra nettet. På grunn av dette, har brukere en tendens til å kalle programmet Advanced Mac Cleaner-virus. Vi ønsker imidlertid å påpeke at dette programmet ikke er et virus, og det er heller ikke ondsinnet. Det er bare et potensielt uønsket program som ikke kan gjøre skade på PC-en din.

Hvis du ønsker å unngå slike programmer, kan du følge disse tipsene:

 • Les gjennom omtaler om programmer på nettet før du installerer dem på enheten din;
 • Bruk alltid Custom eller Advanced installasjon etter å ha lastet ned et program;
 • Velg bort alle forhåndsmarkerte programmer som tilbys som “optional downloads.”

Avinstallasjon av Advanced Mac Cleaner

Hvis du fremdeles lurer på hvordan du skal bli kvitt Advanced Mac Cleaner, har du kommet til riktig sted. Teamet vårt vil gjerne hjelpe deg med å bli kvitt dette potensielt uønskede programmet. Vi minner deg om at du ikke bør laste ned avinstallasjonsverktøyet fra den offisielle nettsiden eller andre tredjepartskilder. Dette er et svært mistenkelig verktøy som kan installere andre PUP-er på systemet.

Vi anbefaler at du sletter Advanced Mac Cleaner fra systemet automatisk. For å gjøre dette kan du bruke et av antimalware-programmene vi anbefaler. Du kan også prøve å ta deg av fjerningprosessen på egenhånd, men du bør da sørge for at du følger instruksjonene våre til punkt og prikke.

Hvis du av en eller annen grunn ikke klarer å fjerne Advanced Mac Cleaner, kan du sende inn et spørsmål til vår kundestøtte. Du kan også ta en titt i kommentarfeltet nederst på denne siden. Her kan du finne nyttige tips fra andre Mac-brukere som kjenner til dette programmet.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Advanced Mac Cleaner-virus skjermbilde
Advanced Mac Cleaner-virus skjermbilde

Manuell Advanced Mac Cleaner fjerningsguide for virus:

Fjern Advanced Mac Cleaner fra Mac OS X system

1. Velg denne linjen:

~/Library/LaunchAgents/com.pcv.hlpramc.plist

Så snart du har valgt hele linjen, høyreklikker du på den og velger Services ▹ Reveal in Finder (eller Reveal). Deretter blir du omdirigert til en mappe som viser det valgte elementet. Flytt dette til Trash og start Mac-en på nytt. 

2. Gå til Library, deretter Application Support, og flytt amc til Trash. Angi passordet ditt hvis dette kreves.

3. I mappen Library finner du AdvancedMacCleaner og flytter den til Trash.

4. Åpne mappen Applications og finn Advanced Mac Cleaner der. Flytt også denne til trash. 

Deretter skal det ikke være flere spor av dette tvilsomme programmet på datamaskinen din.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Advanced Mac Cleaner eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Advanced Mac Cleaner fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Advanced Mac Cleaner og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Advanced Mac Cleaner, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Advanced Mac Cleaner-viruset fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Advanced Mac Cleaner være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Advanced Mac Cleaner fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Advanced Mac Cleaner og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Advanced Mac Cleaner. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Advanced Mac Cleaner fra Google Chrome

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Advanced Mac Cleaner og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Advanced Mac Cleaner. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Advanced Mac Cleaner fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Advanced Mac Cleaner eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Advanced Mac Cleaner slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Advanced Mac Cleaner registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk