Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjern Ad.doubleclick.net-annonser (Instruksjoner for fjerning) - oppdatert Jan 2021

av Ugnius Kiguolis - - | Type: Adware

Doubleclick.net – en annonseringstjeneste som forårsaker uønskede annonser på iPhone og andre enheter

Ad.doubleclick.net-annonser

Doubleclick.net er en potensielt skadelig tjeneste som er nært knyttet til adware. Denne tjenesten brukes for annonsering, og er kjent for å omdirigere brukere til tvilsomme tredjepartsdomener mot deres vilje. Noen Ad.doubleclick.net-annonser kan ha profesjonelt design og fristende innhold. Men, så snart brukeren klikker på den, blir han/hun omdirigert til potensielt skadelige nettsteder som promoterer tredjeparts programvare, programvareoppdateringer, unyttige produkter og så videre.

I følge malware-eksperter fra dieviren.de, er denne malware-trusselen i stand til å infisere alle operativsystemer, og kan enkelt kapre alle de mest populære nettleserne (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari osv.). Dermed kan du begynne å motta påtrengende annonser når du er infisert av viruset Doubleclick.net. Vi bruker begrepet “virus” fordi mange databrukere har en tendens til å gjøre det. I realiteten er det imidlertid kun en mild trussel som er mer irriterende enn den er skadelig.

I denne artikkelen prøver vi å forklare hvordan dette potensielt uønskede programmet oppfører seg, hva som er hovedformålet med det og hvordan du fjerner googleads.g.doubleclick.net fra systemet. Vi ser dessuten på hvordan det kommer seg inn på systemet uten at brukeren blir varslet. Denne annonseringskampanjen har nylig blitt rettet mot macOS-enheter, men spres uavhengig av operativsystem. F.txt.js er for eksempel et problem som ofte rapporteres av Apple-brukere. Nedenfor ser du instruksjoner og tips for ulike enheter.

Navn Doubleclick.net
Variasjoner Ad.doubleclick.net, Pubads.g.doubleclick.net, googleads.g.doubleclick.net, 
Type Adware
Distribusjon Bundling
Påvirkede systemer Windows, Mac OS, Android, iOS
Hovedproblem Irriterende annonser på skjermen
Hovedfare Omdirigering til infiserte nettsider eller installasjon av skadelig programvare
Eliminering For å bli kvitt dette Doubleclick-viruset, kan du kjøre et komplett systemskann med et antivirus-program.
Systemfiks Bruk ReimageIntego for å rette opp malware-skade på datamaskinen din

Dette PUP-et er villedende, med tanke på både distribuering og oppførsel. Så snart det er installert på offerets system, legger det til en nettleserutvidelse i alle nettlesere på datamaskinen. Deretter sørger Ad.doubleclick.net for å vise annonser på alle nettsider du besøker.

I tillegg til å være irriterende, er disse annonsene potensielt skadelige. De fleste genererer pay-per-click-inntekt for utviklerne. Andre hjelper tredjeparter med å øke trafikken til upopulære eller nyutviklede nettsider. Det er alltid en risiko for å bli omdirigert til phishing-nettsider hvis du klikker på ondsinnede popup-annonser. Du kan også bli lurt til å installere falske programvareoppdateringer som skjuler malware.

Vær oppmerksom på at formålet med annonseringsplattformen Ad.doubleclick.net er å omdirigere deg til en av sponsorenes nettsteder. Du kan aldri vite hvorvidt de kan stoles på.

Flesteparten av disse annonsene omdirigerer deg til ulike tredjeparts nettsider. Hvis du ikke er sikker på hvorvidt nettstedet er trygt eller ikke, bør du holde deg unna mistenkelige nedlastingslenker og dessuten unngå å oppgi kredittkortinformasjon.

Bedre føre var, og vi anbefaler at du fjerner Ad.doubleclick.net og tilhørende adware fra datamaskinen for å hindre disse villedende annonsene. Den enkleste måten for å fjerne adware-programmene helt er å bruke et pålitelig antispyware-program eller tilbakestille den infiserte nettleseren.

Nederst i denne artikkelen finner du en detaljert veiledning for fjerning av Ad.doubleclick.net på Windows 10 og andre operativsystemer. Hvis du opplever systemfeil, noe som er normalt etter fjerning av virus, kan du fikse virusskaden med ReimageIntego

Illustrasjon av Ad.doubleclick.net adwareAd.doubleclick.net – annonseringsplattform som omdirigerer brukere til tredjeparts nettsider mot deres vilje

Adware-programmer spres via bundling

En rekke popup-vinduer, bannere og andre typer annonser i nettleseren er tegn på adware-infeksjon. Hvis nettleseren omdirigerer deg til spesifikke domener eller åpner nye faner, skyldes det sannsynligvis et adware.

Sikkerhetseksperter kategoriserer slike programmer som potensielt uønskede (PUP), og de spres normalt sammen med andre gratisprogrammer. PUP-er kommer ofte i pakker sammen med freeware-programmer, og presenteres som “anbefalte nedlastinger”. Den beste måten å unngå at nettleseropplevelsen din blir ødelagt, er å avvise installasjon av slike utvidelser, tilleggsprogrammer og verktøylinjer, uansett hvor mye de promoteres.

For å unngå å installere dem, foreslår vi at du alltid velger tilpasset eller avansert installasjon etter å ha lastet ned et program. Disse installasjonsmodusene gir deg muligheten til å se hvilke tilleggsprogrammer som kommer med nedlastingen din. Alt du trenger å gjøre for å unngå dem er å fjerne markeringen underveis i installasjonsprosessen. 

Finn ut hvordan du kan fjerne Ad.doubleclick.net malware på en rask måte

Det er faktisk ikke riktig å kalle det et Doubleclick.net-virus, ettersom det ikke er ondsinnet og dessuten ikke oppfører seg som et virus. Basert på oppførselen og infiltreringsteknikken, er det et adware og et potensielt uønsket program.

Ad.doubleclick.net bør fjernes så raskt som mulig. Dette annonsestøttede programmet kan nemlig vise irrelevante annonser, forårsake omdirigeringer og av og til spore nettleseraktiviteter.

En av måtene å fjerne Doubleclick-net-viruset på er å skanne systemet med et profesjonelt antimalware-verktøy. Den andre metoden innebærer å fjerne adware-trusselen via kontrollpanelet og deretter tilbakestille alle infiserte nettlesere.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Ad.doubleclick.net fjerningsguide for reklame:

Fjern Ad.doubleclick.net fra Windows systemer

For å bli kvitt dette irriterende PUP-et fra Windows, bør du slette alle mistenkelige programmer som ikke oppgir noen utvikler eller som du ikke kan huske å ha installert. Du kan gjøre dette ved å følge disse stegene:

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Ad.doubleclick.net og relaterte programmer
  Så, se etter Ad.doubleclick.net eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Ad.doubleclick.net fra Mac OS X system

For å eliminere adware-trusselen fra Mac OS X, kreves ingen spesiell IT-kunnskap. Alt du trenger å gjøre er å følge disse stegene nøye:

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Ad.doubleclick.net eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Ad.doubleclick.net fra Internet Explorer (IE)

Så snart du har eliminert adware-trusselen, må du huske å tilbakestille Internet Explorer.

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Ad.doubleclick.net og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Ad.doubleclick.net, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Ad.doubleclick.net-annonser fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Ad.doubleclick.net være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Ad.doubleclick.net fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Ad.doubleclick.net og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Ad.doubleclick.net. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Ad.doubleclick.net fra Google Chrome

Hvis du opplever omdirigeringer fra Ad.doubleclick.net i Google Chrome, bør du fjerne dette PUP-et fra systemet og tilbakestille nettleseren:

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Ad.doubleclick.net og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Ad.doubleclick.net. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Ad.doubleclick.net fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Ad.doubleclick.net eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Ad.doubleclick.net slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-ad-doubleclick-net-ads.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Ad.doubleclick.net ads