Alvorlighetsgrad:  
  (94/100)

ABOUT FILES! Ransomware. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Ugnius Kiguolis - - | Type: Stjele programmer

Hva er 'ABOUT FILES!'?

'ABOUT FILES!' er en alvorlig advarsel som kan dukke opp på dataskjermen din ut av det blå. Den har i skrivende stund dukket opp kun på Windows-systemer, men det finnes ingen garanti for at dette viruset ikke er i stand til å kapre også MAC OS X og andre operativsystemer. Dersom slike advarsler nettopp har begynt å dukke opp på datamaskinen din er det første bør gjøre å prøve å åpne en av filene dine. Det kan være en videofil, et bilde, et viktig dokument eller lignende. Dersom du ikke får tilgang til dem betyr det at datamaskinen din er infisert av det alvorlige cryptoransomware-programmet som allerede har klart å kryptere filene dine. Dette viruset skanner normalt systemet og blokkerer forhåndsbestemte filer rett etter infiltrering. I tillegg begynner det å vise en stor advarsel som ber om at du betaler en løsesum i bytte mot en krypteringsnøkkel. Dessverre er denne krypteringsnøkkelen omtrent det eneste som kan hjelpe deg i denne situasjonen. Du kan prøve programmer som R-Studio eller Photorec men det er ingen garanti for at de vil fungere. Derfor bør du vurdere å lage ekstra kopier av filene dine.

Du bør imidlertid prøve å ignorere kravet som gis i «ABOUT FILES!»-advarselen ettersom det ikke finnes noen garanti for at eierne gir deg krypteringsnøkkelen du trenger. Alle disse blokkerte filene kan selvfølgelig være viktige for deg fordi dette er hovedformålet til «ABOUT FILES!» men det kan hende at du kommer til å motta en fullstendig unyttig kombinasjon som ikke hjelper deg med å gjenopprette filene dine. Normalt krever ABOUT FILES-viruset at du betaler 3 bitcoins, noe som tilsvarer $700. Denne pengesummen skal betales innen 72 timer. Dersom du tror at PC-en din allerede er infisert av denne trusselen bør du kjøre et fullstendig systemskann med Reimage. Dersom denne trusselen har infisert din MAC OS X bør du bruke Webroot SecureAnywhere AntiVirus, som er kompatibel med både Windows og Mac OS X.

Hvordan kan 'ABOUT FILES!' infisere datamaskinen min?

Det er kjent at dette ransomware-programmet, akkurat som Cryptolocker, CTB Locker, CoinVault eller Cryptowall, spres ved hjelp av trojanere. De er normalt skjult i søppelpost og ondsinnede vedlegg som normalt legger til slike meldinger for å prøve å lure brukere til å laste ned virus direkte til datamaskinen. For å forbli trygg bør du ignorere alle ukjente sendere og e-postmeldinger som kan oppstå i innboksen din. ABOUT FILES! spres imidlertid også via trojanske nedlastere som Ajuxery og Shanabim, så du bør dessuten sørge for at du har en oppdatert anti-spionvare installert på datamaskinen din. Ellers kan du oppdage at alle de viktige filene dine er blokkerte og at den eneste måten å gjenopprette dem på er å kjøpe bitcoins og betale løsesummen. Vennligst vurder å bruke en pålitelig løsning for sikkerhetskopier for å unngå uønskede effekter av ransomware-virus. Dersom du tror at ABOUT FILES ransomware allerede har infisert datamaskinen din, bør du prøve denne veiledningen:

Hvordan fjerne 'ABOUT FILES!'-virus?

Dersom du ser en stor melding som hevder at filene dine er blokkerte på grunn av et ransomware og at du må betale en løsesum for å låse dem opp, bør du skanne datamaskinen din med en oppdatert anti-spionvare og fjerne ondsinnede filer. For å gjøre dette anbefaler vi disse programmene: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Mac OS X-brukere bør prøve Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Dersom du vil gjenopprette tilgang til filene dine bør du prøve å bruke sikkerhetskopiene av dem eller, dersom du ikke har slike, prøve å kjøre et gjenopprettingsverktøyene som R-Studio eller Photorec. Kaspersky Lab har dessuten lansert et verktøy for dekryptering av krypterte filer, så du kan også prøve Kaspesky Ransomware Decryptor. Vennligst IKKE betal boten ettersom dette ikke garanterer at du kommer til å motta nøkkelen som kreves for å dekryptere filene dine.

Vi anbefaler på det sterkeste at du tenker på hvordan du kan forhindre infeksjoner som About files!. For å gjøre dette kan du benytte programmene som er nevnt ovenfor. Du bør dessuten huske å tenke på immuniteten av filene dine og foreta sikkerhetskopiering. For å gjøre dette kan du benytte en USB-disk, CD, DVD eller du kan laste opp sikkerhetskopiene dine til en nettsky, som for eksempel Google Drive, Dropbox, Flickr eller lignende. Mer informasjon om sikkerhetskopier kan finnes i artikkelen Hvorfor trenger jeg sikkerhetskopier og hvilke alternativer har jeg?

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Om forfatteren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-about-files-ransomware.html

Veiledning for sletting på andre språk